Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/09 16:24

iliou agiasmos

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Για τον φετινό αγιασμό στα σχολεία που θα τελεστεί στις 14 Σεπτεμβρίου μίλησε στην εκπομπή "Επικοινωνία" της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως σε συνεννόηση της Ιεράς Συνόδου με το Υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός να γίνει την ημέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, μετά τις 11 το πρωί και ανά τάξη σε εσωτερικό χώρο.

"Δεν θα γίνουν (οι αγιασμοί) σε εξωτερικό χώρο, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας. Υπάρχουν δύο δυνατότητες για τους Εφημερίους οι οποίοι θα πάνε να κάνουν τους αγιασμούς. Ή στο γραφείο των καθηγητών ή σε μία τάξη και από εκεί θα γίνει ο αγιασμός στις υπόλοιπες τάξεις δίχως την ακολουθία" - δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Ερωτηθείς για το αν νιώθει ανησυχία γι' αυτή την περίοδο και ότι τα μέτρα θα πρέπει να είναι αυστηρά και να τηρούνται από τους πιστούς μέσα στους Ναούς ο Σεβασμιώτατος απάντησε: "Εμείς στέλνουμε τις εγκυκλίους που λαμβάνουμε από την Ιερά Σύνοδο. Τις διαβιβάζουμε στους Ιερούς Ναούς και απαιτούμε την τήρηση των μέτρων. Βέβαια αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούνε να κάνουν ούτε οι Ιερείς ούτε κι εμείς αστυνόμευση".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε: "Ελπίζω ότι με την εμπειρία των προηγουμένων μηνών θα έχουμε μία καλή πορεία εάν επανέλθει όπως μας λένε οι λοιμωξιολόγοι αυτή η πανδημία. Θα μπορούμε νομίζω να ανταπεξέλθουμε καλύτερα από την πρώτη φορά που αιφνιδιάστηκαν όλοι, και οι κρατικές υπηρεσίες και οι υπόλοιποι".

Εμφανίσεις: 302298
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: