Γράφτηκε από τον/την iefimerida.gr. 13/07 11:18

blasis

Λάθος χαρακτήρισε ο Κώστας Βλάσσης να θεωρείται το ζήτημα της Αγίας Σοφίας διμερές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι ζήτημα μεταξύ της Τουρκίας και όλης της διεθνούς κοινότητας και πρόσθεσε.

«Σαφώς το θέμα πονάει τους Έλληνες περισσότερο. Παρόλα αυτά δεν είναι ελληνοτουρκικό θέμα, αλλά διεθνές».

Ο Κώστας Βλάσσης τόνισε, παράλληλα, ότι το θέμα της Αγίας Σοφίας θα τεθεί σήμερα από τον Νίκο Δένδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και υπογράμμισε ότι αυτό που καλείται να καταλάβει η διεθνής κοινότητα είναι ότι η Τουρκία «δεν λογαριάζει κανέναν και μέρα με τη μέρα απομακρύνεται από την Ευρώπη».

Αναφορικά με τις διπλωματικές κινήσεις της ελληνικής πλευράς, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι είχε προηγηθεί ένας διπλωματικός μαραθώνιος τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Εξωτερικών με γειτονικές χώρες και εκτίμησε ότι «έχουμε καταφέρει να απομονώσουμε διπλωματικά την Τουρκία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «η μεγάλη του Θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας» τονίζοντας ότι πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό.

Εμφανίσεις: 125633
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: