Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/06 12:46

bigorskiΟ Ηγούμενος και εψηφισμένος Επίσκοπος Αντανίας Παρθένιος

Γραφείο ειδήσεων: Romfea.gr


Η Ιερά Σύνοδος της λεγόμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" εξέλεξε πρόσφατα Επίσκοπο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μπίγκορσκι.

Συγκεκριμένα μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Δεβρών Τιμοθέου, ο Ηγούμενος Παρθένιος εξέλεγη βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως.

Ο τίτλος του νέου Επισκόπου θα είναι Αντανίας, ένας τίτλος που έρχεται από την αρχαία Παιονική πόλη της Αντανίας και κατά τη ρωμαϊκή εποχή αποτελούσε Επισκοπική έδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η χειροτονία του νέου Επισκόπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 στον αρχαίο καθεδρικό ναό της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Αχρίδα.

Να αναφερθεί ότι ο νέος Επίσκοπος και Ηγούμενος της Μονής Μπίγκορσκι έχει βρεθεί επί ένα χρονικό διάστημα, κάτω από τη πνευματική καθοδήγηση του αειμνήστου Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, Καθηγουμένου της Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους.

Επίσης, ο κ. Παρθένιος διατηρεί άριστες σχέσεις με Αγιορείτες και Ιεράχες τόσο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η αδελφότητα και τα πνευματικά παιδιά του Καθηγούμενου, επεφύλαξαν στον γέροντά τους μια θερμή υποδοχή αμέσως μετά την εκλογή του σε Επίσκοπο.

bigorski1

bigorski1

bigorski3

bigorski3

bigorski3

bigorski3

Εμφανίσεις: 300630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: