Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/06 19:00

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” κυκλοφορεί με το βιβλίο «Εκλογάδιον», μια πολυτελή σκηρόδετη έκδοση της Αποστολικής Διακονίας 650 σελίδων.

Το Ευαγγέλιο και ο Απόστολος για όλες τις Κυριακές του χρόνου με παράλληλη μετάφραση.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα προβάλει άγνωστες διηγήσεις και ντοκουμέντα από τη ζωή και το έργο του π. Ηλία Μαστρογιαννόπουλου, μέσα από την αποκλειστική προδημοσίευση του βιβλίου του στην «Ο.Α» με τίτλο: «εδώ θα πας στο στενό μονοπάτι».

Τι έλεγε για τη γνωριμία του με τον Άγιο Παΐσιο , τον συμμαθητή του Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κ. Τσάτσο, τον Αλβανίας Αναστάσιο, τον πρώην Αμερικής Δημήτριο και άλλους διανοητές. Κυκλοφορεί στις 5 Ιουνίου από τις εκδόσεις «Εν πλω».

Η «Ο.Α» δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με την κόντρα μεταξύ Αρχιεπισκόπου και μητροπολίτη Κερκύρας που άρχισε την περίοδο της καραντίνας με αφορμή την στάση της Εκκλησίας απέναντι στα μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Νεκτάριος απέστειλε επιστολή στην ΔΙΣ στην οποία θέτει όλες τις παρατηρήσεις του. Εμμένη στη θέση του ότι υπάρχει ζήτημα καταλύσεως του συνοδικού συστήματος και ζητά άμεση σύγκληση της Ιεραρχίας . «Δεν είδα να δείξατε ανάλογη λύπη, Μακαριώτατε, όχι δι’ εμέ, αλλά διά την ασέβειαν προς τον Άγιο Σπυρίδωνα» αναφέρει σχετικά με την απαγόρευση της λειτάνευσης το Ιερού Σκηνώματος του Αγίου.

Δεν προτίθεται να παραιτηθεί αυτή τη στιγμή δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ο Αρχιεπίσκοπος .

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

*Η μοναχή Θεολογία, δασκάλα για πολλά έτη, περιγράφει τη διαδρομή της μέχρι την Ι. Μ. του Αγ. Δημητρίου Τροιζήνας, που εκτιμάται ότι κτίστηκε τον 10ο αι. και μετά από πολυετείς προσπάθειες, επαναλειτουργεί

* Μάρα Μπράνκοβιτς, η σουλτάνα που έγινε το στήριγμα των Χριστιανών

* Εξι παιδιά εξομολογούνται πώς βίωσαν τα γεγονότα με την πανδημία του κορονοϊού και θέτουν εύλογα ερωτήματα και απορίες, ενώ εκφράζουν τα συναισθήματά τους και για το πως πέρασαν το διάστημα της καραντίνας.

Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Ιάκωβος Κανάκης , ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο Ηρακλής Ρεράκης, ο Χρήστος Αποστολίδης, ο η Κέλλυ Μπουρδάρα κ.α

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ ενώ μαζί με το βιβλίο κοστίζει 3,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Ορθόδοξη Αλήθεια εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info @ orthodoxialitheia.gr

orthodox alitheia 1

Εμφανίσεις: 300627
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: