Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/05 21:40

areios pagos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Εδώ και μερικούς μήνες είναι σε εξέλιξη μια πρωτοφανή για τα ελληνικά ιστορικά χρονικά δίωξη κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επιχειρείται η αποδόμηση του Ορθόδοξου δόγματος και της Ορθόδοξης λατρευτικής ζωής με βάση ένα επιχείρημα που είναι προφανώς αβάσιμο και αντίθετο σε κάθε λογική, αποκτά όμως υπόσταση με τη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης: η Ορθόδοξη Εκκλησία από μέσο σωτηρίας της ψυχής και του σώματος καταδεικνύεται ως θανάσιμος κίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων.

Ως σωτηρία από τον θανάσιμο αυτό κίνδυνο παρουσιάζεται, από τα μέσα ενημέρωσης, η επιστήμη.

Με τον τρόπο αυτό η επιστημονική γνώση και τα επιστημονικά επιτεύγματα τοποθετούνται σε ανώτερη θέση από τον Τριαδικό Θεό.

Μέχρι πρόσφατα, η επίσημη θέση των ιατρών σε σχέση με τον Τριαδικό Θεό ήταν ότι εκεί που τελειώνουν οι δικές τους δυνάμεις και εκεί που τελειώνουν τα διαθέσιμα επιστημονικά μέσα προς θεραπεία, στο χρονικό αυτό σημείο ο ασθενής θα πρέπει να στραφεί προς τον Θεό.
Σήμερα, μόλις λίγους μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας, ο εξαιρετικά μακρόχρονος ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας εξαφανίζεται.

Οι άνθρωποι στη χώρα καλούνται, μέσω ποινικών και διοικητικών μέτρων και μέσω καθημερινής και αδιάκοπης υπενθύμισης από τα μέσα ενημέρωσης, να στηρίξουν όλες τις ελπίδες τους για υγεία στην επιστήμη.

Όσο για τον Τριαδικό Θεό, αυτός παρουσιάζεται στους ανθρώπους ως αδύναμος, ο Οίκος του ως μολυσμένος, το ίδιο το Σώμα και το Αίμα του ως μολυσμένο.

Όλα τα ανωτέρω καταδεικνύουν την πραγματική επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας: η μετατροπή του Ελληνικού Κράτους από ορθόδοξο σε αθεϊστικό.

Ως μία ενδεικτική κίνηση αντίδρασης σε αυτή την προσπάθεια, κατατέθηκε σήμερα Αναφορά/ Καταγγελία στον κ.Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χρησιμοποιώντας ως βάση το Σύνταγμα το οποίο κατοχυρώνει, σε απόλυτο βαθμό, σε συνδυασμό και με τον Ποινικό Κώδικα, τον ορθόδοξο χαρακτήρα του Ελληνικού Κράτους, όπως αναλύεται στην Αναφορά/ Καταγγελία.

Να τονισθεί ότι και τα δύο ανώτατα δικαστήρια της χώρας, ο Άρειος Πάγος και το Συμβούλιο της Επικρατείας, αναγνωρίζουν την απόλυτη προστασία των Ιερών Κανόνων που προστατεύουν το ορθόδοξο δόγμα, την ορθόδοξη πίστη, τη θρησκευτική διδασκαλία και τη θεία λατρεία.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ:

Εμφανίσεις: 302622
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: