Γράφτηκε από τον/την politischios.gr. 14/05 14:29

chios 3

Του Παντελή Φύκαρη


Με αυξημένα μέτρα προστασίας και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ισιδώρου του Χίου.

Στον Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Βικτώρων, αρκετός κόσμος έσπευσε από τις 10 το πρωί να προσκυνήσει το Ιερό Λείψανο του Αγίου, με τους υπεύθυνους του Ιερού Ναού να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και να επιτρέπουν την ανά άτομο είσοδο στον χώρο.

Στην είσοδο μάλιστα του Ιερού Ναού υπήρχαν αντισηπτικά για τους εισερχόμενους με τους περισσότερους να εισέρχονται με χρήση μάσκας.

Ο Μητροπολίτης Χίου ανακοίνωσε ότι και φέτος (όπως ισχύει από 3ετίας) ο εορτασμός του Αγίου Ισιδώρου θα γίνει σύμφωνα με την παλαιότερη τάξη και συγκεκριμένα στις 17 Μαίου, με αρχιερατική χοροστασία στην ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Πανηγυρικά δε, με Ακολουθία Μεγάλου Εσπερινού, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερά Λιτανεία ανά την πόλη, με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και των πιστών την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου μαζί με την εορτή όλων των Αγίων της Χίου.

chios 3

chios 3

chios 3

chios 3

chios 3

Εμφανίσεις: 300511
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: