Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/03 09:30

georgios konstantinou

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στο τηλεοπτικό κανάλι OPEN μίλησε σήμερα, Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 ο εκπρόσωπος του Ιερού συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, σχολιάζοντας την παρέμβαση της πολιτείας μετά την ανακοίνωση και την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο π. Γεώργιος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ο Ιερός σύνδεσμος είχε βγάλει μία ανακοίνωση με την οποία έλεγε ότι παρόλο που εξέφραζε την πικρία του με όλα αυτά που ακούγονταν με την στοχοποίηση της εκκλησίας δεν είναι εκείνος που θα έθετε ποτέ το λαό του Θεού σε πρόβλημα δημόσιας υγείας. Στοιχήθηκε από την αρχή με την επιστήμη, με οτιδήποτε ήθελε η πολιτεία και είπε, ότι σεβόμενοι την πίστη μας μεν αφετέρου εμείς δεν θέτουμε σε κίνδυνο τους πιστούς μας. Εφόσον η πολιτεία θέλει έτσι κάτι περισσότερο ξέρει και κάτι περισσότερο από τον κίνδυνο που διατρέχει ο λαός του Θεού γνωρίζει”.

Και συνέχισε τονίζοντας για την σημερινή κατάσταση: “Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, μία κατάσταση η οποία δεν έχει ξανασυμβεί. Δεν είναι πολύ εύκολο να ζητήσεις από έναν οργανισμό σαν τις εκκλησία της Ελλάδος να δεχτεί όλα αυτά και να αναστείλει πράγματα τα οποία δεν έχουν ανασταλεί ποτέ στην ιστορία της".

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη σχέση της εκκλησίας με τους πιστούς λέγοντας ότι: “Η εκκλησία είναι παρηγοριά, είναι αγάπη. Δεν είναι κάτι άλλο, δεν είναι ένας οργανισμός, δεν είναι μια ΜΚΟ. Εμείς όμως δεν είμαστε οι πλέον απείθαρχοι σε αυτό τον κόσμο και το έχουμε αποδείξει. Είμαστε οι πλέον συντεταγμένοι σε αυτόν τον κόσμο”.

''Θα μπορούσε να εξεταστεί η μετάδοση της Θείας Λειτουργίας κεκλεισμένων των θυρών, Ώστε να μπορεί να μεταδίδεται και να μην πηγαίνουν οι πιστοί στην εκκλησία. Ο σκοπός όλων μας και η προσευχή μας είναι να περάσει αυτή η κρίση” πρόσθεσε ο π. Γεώργιος.

Εμφανίσεις: 256412
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: