Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 11/03 12:22

fthiotidos simeon2

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" μίλησε σήμερα το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου του κορονοϊού.

Ο Μητροπολίτης Συμεών έκανε λόγω για ψυχραιμία και νηφαλιότητα, καθώς και για μια περιόδο δοκιμασίας γι΄ όλους.

«Αυτή την ώρα περνάμε όλοι μας, σαν κοινωνία και σαν παγκόσμια κοινότητα μία δοκιμασία. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και κυρίως είναι μια πρόκληση για αυτοπειθαρχία» - τόνισε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Συμεών τόνισε ότι «αυτή την περίοδο δοκιμάζετε ένας πατριωτισμός υγείας».

«Είναι πολύ να επικεντρώνουμε το πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει. Είναι άλλο πράγμα η θεία μετάληψη, άλλο πράγμα η συνάθροιση, η επικοινωνία και άλλο η φυσική παρουσία. Επομένως δεν πρέπει να απομονώνουμε μερικά πράγματα, γι’ αυτό και η Ιερά Συνοδός προέβη σε σχετική ανακοίνωση με οδηγίες, σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές » - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Σε ερώτηση εάν η Εκκλησία πρέπει να επανεξετάσει την στάση της σχετικά με τον εκκλησιασμό και την θεία κοινωνία, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος τόνισε ότι «η εκκλησία πάντα λάμβανε μέτρα και πριν τον κορονοϊό, γι αυτό και προσευχόμαστε πάντα για τους ευλόγως απόντας, για τους ασθενείς, στους οποίους δίνουμε και ειδικές οδηγίες! Δεν περιμέναμε να έρθει ένας κορονοϊός για να λάβουμε τα μέτρα μας».

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, έθεσε στους δημοσιογράφους μια ερώτηση σχετικά με τους απόρους αδελφούς που συτίζονται από την Εκκλησία.

«Υπάρχει και κάτι άλλο που κανένας δεν μιλάει από όλους αυτούς που βγαίνουν στα πάνελ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και γενικά η Εκκλησία σιτίζει καθημερινά 300 χιλιάδες άπορους αδελφούς. Τι πρέπει να κάνουμε; Να σταματήσουμε να ταΐζουμε τον κόσμο; Αυτοί δεν είναι ευπαθείς ομάδες; Αλλά και αυτοί που τους σιτίζουν πολλοί ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες! Αν τα κλείσουμε τα συσσίτια τι θα φάνε οι άνθρωποι;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Συμεών.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ανέφερε: «Δεν μπορώ να καταλάβω το θέμα του κορονοϊού είναι θέμα σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας; Τα πράγματα είναι σοβαρά δεν είναι αστεία. Αλήθεια, μας έχει απασχολήσει να μελετήσουμε επιστημονικά γιατί στην γειτονική μας χώρα την Ιταλία, οι αδερφοί μας Ιταλοί δοκιμάζονται τόσο πολύ; Δε νομίζω όμως ότι εκεί φταίει η θεία μετάληψη.»

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, ερωτηθείς για τα μέτρα που επέβαλε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, έκανε λόγο για εργαλειοποίησή των δηλώσεων του.

«Σας προκαλώ να μου πείτε τι είπε ο αγαπητός αδελφός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για την θεία κοινωνία! Είπε ότι θα διανέμεται όπως γινότανε πάντοτε! Τι είπε για το σώμα και το Αίμα του Χριστού; Ότι η θεία κοινωνία είναι ο ίδιος ο Χριστός! Γιατί αυτό το αποσιωπάται; Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έχει την ίδια γραμμή με την Εκκλησία της Ελλάδος» - υπογράμμισε ο κ. Συμεών.

Εμφανίσεις: 301210
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: