Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 29/02 18:04

pompeo

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Να ξεκινήσει διάλογο με την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, προέτρεψε την Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μάικ Πομπέο.

Σύμφωνα με τον “rs.n1info” ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ζητά έναν διαφανή διάλογο για τον νόμο περί Θρησκευτικής Ελευθέριας, ο οποίος έχει προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις στην χώρα.

Ο κ. Πομπέο με επίστολή του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, τονίζει ότι “πρέπει να γίνει προσπάθεια και να εξεταστεί το κύρος των αιτημάτων σύμφωνα με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση”.

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την επιστολή του, ο Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι μαζί με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ πιστεύουν ακράδαντα ότι όλα τα άτομα στον κόσμο έχουν το δικαίωμα να ασκούν ανοιχτά και ειρηνικά τη θρησκεία τους.

Σε άλλο σημείο της επιστολής του, τονίζει ότι η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τη διαδικασία υιοθέτησης του νόμου στο Μαυροβούνιο.

«Κατανοούμε ότι ορισμένες θρησκευτικές ομάδες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με τις διατάξεις του νόμου σχετικά με την ιδιοκτησία ιδιοκτησίας και τις νομικές διαδικασίες στις οποίες θα αντιμετωπίζεται η αμφισβητούμενη ιδιοκτησία” - τονίζει επίσης στην επιστολή του ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Εμφανίσεις: 269735
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: