Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/02 11:19

dpms 9

Το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ε' Επιστημονική Ημερίδα του Διιδρυματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός», στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, στην πόλη της Κοζάνης.

Η Επιστημονική Ημερίδα του Προγράμματος οργανώθηκε από το ΔΠΜΣ υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Παύλου.

Πριν την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας, το διδακτικό προσωπικό του Προγράμματος και οι σπουδαστές πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας – Λαογραφίας και Φυσικής Ιστορίας της Κοζάνης.

Την έναρξη της Ημερίδας χαιρέτισε ο Διευθυντής του Προγράμματος, καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρόντες για τη συμμετοχή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επιδόσεις των σπουδαστών, αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον που συνεχίζει να εκδηλώνεται για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων της Ημερίδας, ακολούθησε η συζήτηση επ’ αυτών, στην οποία συμμετέσχαν οι διδάσκοντες και οι σπουδαστές, καθώς και η εξαγωγή συμπερασμάτων.

Κατόπιν παρατέθηκε γεύμα από την Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ιστορικό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου. Εν συνεχεία, οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα έγιναν δεκτοί από τον οικοδεσπότη της όλης εκδήλωσης, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Παύλο, στο ιστορικό (πρώτο μισό του 18ου αιώνα), επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Το Δ.Π.Μ.Σ. «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός» συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Α.Π.Θ., ως επισπεύδον Τμήμα, και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και διανύει ήδη το τρίτο έτος επιτυχημένης λειτουργίας του.

Επίσημος ιστότοπος του Δ.Π.Μ.Σ. «Ελλάδα: Εκκλησιαστική Ιστορία και Πολιτισμός»: http://hchc.past.auth.gr/

dpms 1

dpms 1

dpms 1

dpms 1

dpms 1

dpms 1

dpms 1

dpms 1

dpms 1

Εμφανίσεις: 194203
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: