Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/02 11:21

litania simpoliouxou

Μητρόπολη | Δήμητρα Παναγόπουλου


Με την λιτάνευση της εικόνας και της λάρνακας της Αγίας Φιλοθέης από τον Μητροπολιτικό Ναό στο σπίτι της Αγίας και το Μοναστήρι της στην Πλάκα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την συμπολιούχο της Αθήνας.

Φτάνοντας η πομπή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ανέπεμψε δέηση για την Οσιομάρτυρα Φιλοθέη.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αθηνών Πρωτοπρ. Θώμας Συνοδινός παίρνοντας το λόγο μεταξύ άλλων τόνισε: "Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η ιερά πανήγυρις της Αγίας Φιλοθέης. Αφού ευχαριστήσω τον πανάγαθο Θεό που μας χάρισε την πολύτιμη αυτή Αγία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο μας, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών που προεξήρχε στην σημερινή Θεία Λειτουργία, τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, τους συνεφημέριους μου και το διάκο του Ναού, τα μέλη διοικητικού συμβουλίου, τους άρχοντες που παρίσταντε, τη Δημοτική φιλαρμονική, το αγήμα του ΓΕΕΘΑ, την Ελληνική Αστυνομία και τροχαία. Τις μοναχές από τις Ιερές Μονές, Άξιον Εστί Βαρνάβα, Αγίου Ιωάννη Καρέα και Θεομήτορος, Ιερά Μονή Καλαμίου, τους υπαξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, τα παιδιά του ιερού βήματος, το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Μεγάρων), όλους εσάς και ιδιαίτερα την μεγάλη ευεργέτιδα του Ναού κα Αναστασία Βράκα”

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: