Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/02 20:10

iordania

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στις 26 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Προκαθήμενων και Εκπροσώπων Ορθοδόξων Εκκλησίων στο Αμμάν της Ιορδανίας, σύμφωνα με τον Γραμματέα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Πρωθιερέα Ίγκορ Γιακιμτσούκ.

Ο Πρωθιερέας του Πατριαρχείου Μόσχας ερωτηθείς ποιές Εκκλησίες θα συμμετάσχουν στο Αμμάν, ανέφερε ότι "μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλήρη εικόνα των συμμετεχόντων".

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην συνάντηση θα συμμετάσχουν οι Προκαθήμενοι: Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Πατριάρχης Μόσχας, Πατριάρχης Σερβίας, Πατριάρχης Αντιοχείας και Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας.

Αντιπροσωπείες θα αποστείλουν η Εκκλησία της Ρουμανίας και η Εκκλησία της Πολωνίας, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα συμμετάσχει η Γεωργία και η Βουλγαρία.

Να αναφερθεί ότι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο Αμμάν ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄.

Εμφανίσεις: 301230
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: