Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/01 14:38

konitsis ierarxes 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Θετικό βήμα χαρακτήρισε την κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία ο Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας, μιλώντας την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κονίτσης.

«Ανακοινώθηκε ότι το υπουργείο Παιδείας καταργεί την αργία των Τριών Ιεραρχών και ξαναδίνει στην εορτή το πραγματικό της περιεχόμενο, ως εορτή των σχολείων και της παιδείας. Πρόκειται για μια καλή κίνηση» - ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρέας.

Να σημειωθεί ότι την ίδια αντίληψη επί του θέματος εκτιμάται πως έχει μεγάλο μέρος των πολιτών, αλλά και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: «Χρειάζεται να φωτίζει το δρόμο μας η Ορθοδοξία. Και μαζί με την Ελλάδα, να αγαπήσουμε τον Χριστό και την Εκκλησία. Και Εκκλησία δεν είμαστε μόνο εγώ και οι υπόλοιποι Αρχιερείς, όλοι είμαστε Εκκλησία. Η Ελλάδα με τη δύναμη της Ορθόδοξης πίστης θα ζει πάντοτε και θα μεγαλουργεί».

Επίσης ο Μητροπολίτης Κονίτσης εξέφρασε την αντίθεσή του για την απόσυρση της διάταξης περί επαναφοράς της βλασφημίας στον ποινικό κώδικα.

«Είχε αποφασισθεί η επαναφορά της τιμωρίας όσων βλασφημούν τα θεία. Σηκώθηκε κουρνιαχτό διαμαρτυριών από μια μερίδα και χαρακτηρίστηκε η διάταξη αυτή ως επαίσχυντη στο νομοσχέδιο. Δεν μπορούμε να το καταλάβουμε: Δεν είναι επαίσχυντο να βλασφημάς το Χριστό, είναι, όμως, επαίσχυντο να βλασφημάς τους κοσμικούς άρχοντες. Όταν, λοιπόν, ξεσηκώθηκε κουρνιαχτός αποσύρθηκε η διάταξη με ανεπαρκείς δικαιολογίες, οι οποίες είχαν δυσμενέστατο αντίκτυπο» - τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Ανδρέας, αφού είπε, ότι είναι χρέος μας να φανούμε άξιοι των γενεών εκείνων, που υπερασπίστηκαν τη συνείδηση του Ελληνικού Έθνους, επεσήμανε: «Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Η πατρίδα μας διαθέτει πολλές υγιείς δυνάμεις. Έχει έμψυχο υλικό, που μπορεί να δίνει το παρών, όταν υπάρχει ανάγκη. Αρκεί να αναλάβει καθένας μας την ευθύνη, που του αναλογεί, ώστε να αλλάξει η νοσηρή κατάσταση».

Εμφανίσεις: 300535
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: