Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/12 20:08

Aυτή την εβδομάδα η “Ορθόδοξη Αλήθεια” προσφέρει στους αναγνώστες το Ορθόδοξο Ημερολόγιο του 2020 σε πολυτελή σκληρόδετη έκδοση.

Πρόκειται για ένα πλήρες ημερολόγιο ανά ημέρα, νηστείες με αποφθέγματα Αγίων Πατέρων και Αφιέρωμα στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Η εφημερίδα στο βασικό της θέμα δημοσιεύει ένα ευλαβικό αφιέρωμα στο βίο και το έργο του «Αγίου της ερήμου» Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνα ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 91 ετών, βυθίζοντας στη θλίψη χιλιάδες πνευματικά του παιδιά ανά τον κόσμο.

Ο διορατικός γέροντας -πνευματικό παιδί του συγχρόνου Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστού- είχε ιδρύσει 21 μονές σε ΗΠΑ και Καναδά, ενώ το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου στην Αριζόνα είναι το δεύτερο σε επισκέψεις μετά το Γκραντ Κάνιον.

Παράλληλα, υπήρξαν πολλά μοναστήρια στην Ελλάδα τα οποία ήταν κάτω από την πνευματική καθοδήγησή του όπως η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στις Σέρρες, της Παναγίας Οδηγητρίας στην Πορταριά (Βόλος) και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, πρώην Μετόχι της Φιλοθέου, στη Θάσο.

Ο Αρχ. Επιφάνιος Οικονόμου μιλά στην “Ο.Α” για τη διπλωματική του εργασία που έκανε βιβλίο για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών σπουδών του στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

«Κοντά του έζησα τα πιο έντονα και γεμάτα εμπειρίες χρόνια μου και νιώθω διαρκώς ζωντανή την παρουσία του δίπλα μου” αναφέρει.

Στις σελίδες της εφημερίδας θα διαβάσετε επίσης:

* «Φάρος» της μακεδονικής παράδοσης το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας

* Στήριγμα για δεκάδες παιδιά και νέους με αναπηρία η Γέφυρα Ζωής στο Χαϊδάρι

* Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ μιλά για το νέο της μυθιστόρημα και την αγάπη της για την Ελλάδα.

Αρθρογραφούν ο π. Ανανίας Κουστένης, ο π. Xρυσόστομος Μαϊδώνης , ο π. Χρυσόστομος Χρυσόπουλος, ο π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, ο π. Ανδρέας Κονάνος ,ο Κωνσταντίνος Χολέβας, ο Λάμπρος Σκόντζος κ.α

Η απλή έκδοση της εφημερίδας έχει 1,5 ευρώ, ενώ μαζί με το ημερολόγιο του 2020 κοστίζει 4,90 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η “Ορθόδοξη Αλήθεια” εκτός από τα περίπτερα, μπορεί να διατεθεί (στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό) σε συνδρομητές που ενδιαφέρονται, αρκεί να να τηλεφωνήσουν στο 213-0170670 ή να αποστείλουν e-mail στο: info @ orthodoxialitheia.gr

protoselido alitheia

Εμφανίσεις: 303761
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: