Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/12 18:51

panagouda 2

Για την Romfea.gr | Χρήστος Καναρόπουλος


Ο Ιερός Ναός Παναγούδας – Παναγίας Γοργοϋπηκόου, της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί και φέτος το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας, για το διάσημα 2019-2020, σε συνέχεια των εξαιρετικά επιτυχημένων εκδηλώσεων, που έγιναν το διάστημα 2018-2019, οι οποίες πραγματοποιούνται με τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου και με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019, έλαβε χώρα στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ευστάθιος Αβραμίδης, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς τους Περιφερειάρχη κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, ο Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Χαράλαμπος Αηδονόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και καθηγητές πανεπιστημίου όπως ο κ. Απόστολος Χατζητόλιος.

Στους χαιρετισμούς τους, οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αναφέρθηκαν στη σημασία και σημαντικότητα της δράσης του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας, το οποίο αποτελεί μια μορφή αντίστασης στις κοινωνικές εξελίξεις που μεταβάλλουν την κανονικότητα της ζωή μας ενώ χαρακτήρισαν τη δράση αυτή που πραγματοποιείται από τον Ιερό Ναό Παναγούδας, ως προσφορά κοινωνικής πολιτικής, που διαφέρει από άλλες δομές, μέσα σε μια κοινωνία με κλονισμένο αξιακό σύστημα.

Το Ανοιχτό Σχολείο Ψυχικής Υγείας, το οποίο αποτελεί ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα, απευθύνεται σε οποιονδήποτε έχει ενδιαφέροντα και ανησυχίες γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας. Κάθε συνάντηση έχει μια κεντρική θεματική, στην οποία αναπτύσσεται το θέμα και εν συνεχεία ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ο Ιερός Ναός Παναγούδας, διοργανώνει το Ανοιχτό Σχολείο Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία με την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, επόπτρια & ψυχοθεραπεύτρια κα Νέλη Βυζαντιάδου, επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, η οποία σε κάθε συνάντηση αφήνει γεμάτους θαυμασμό τους συμμετέχοντες και μαζί με των προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγούδας, Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Ματσά, είναι τα ''κλειδιά'' των ιδιαιτέρως επιτυχημένων από κάθε άποψη συναντήσεων-ομιλιών.

Η Ενορία της Παναγούδας, είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα κοινωνικής προσφοράς και μέσω αυτών των ομιλιών, στοχεύει να ''χορτάσει'' το μυαλό όλων όσων το παρακολουθήσουν με πλούσια πνευματική τροφή.

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 2

panagouda 3

Εμφανίσεις: 300799
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: