Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/12 20:16

papafis 5

Το Παπάφειο Ορφανοτροφείο Θεσσαλονίκης τελεί υπό την προεδρία του εκάστοτε Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης.

Σήμερα, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη πραγματoποιήθηκε ημερίδα για τον εθνικό Ευεργέτη Ιωάννη Παπάφη και ιδρυτή του Παπάφειου Ορφανοτροφείου Θεσσαλονίκης "Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ".

Την διοργάνωση είχε ο Σύλλογος φίλων Μάλτας υπό την προεδρία του προξένου Μάλτας κ. Ανδρονίκου Σινιόρου και υπό την αιγίδα του συλλόγου αποφοίτων Παπαφείου "Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ".

Μετά την επιμνημόσυνο δέηση στο άγαλμα του Ιωάννη Παπάφη και την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησαν ομιλίες με θέμα: "Ο ξενιτεμένος Ιωάννης Παπάφης", από τον πρόξενο Μάλτας και το δεύτερο μέρος με θέμα: "Η προσφορά του εθνικού κληροδοτήματος ΠΑΠΑΦΕΙΟΝ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΝ Ο ΜΕΛΙΤΕΥΣ στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην Ελλάδα γενικότερα" από τον απόφοιτο του Παπαφείου Αρχιμ. Αντώνιο Πακαλίδη ο οποίος έγραψε και σχετικό τόμο αφιερωμένο στο έργο του Ιωάννη Παπάφη και στην προσφορά του ιδρύματος γενικότερα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, οι βουλευτές κ.κ. Κων/νος Γκιουλέκας και Ευστράτιος Σιμόπουλος και της Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου και άλλοι.

Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Ιδρύματος Ιωάννη Παπάφη εκπροσώπησε ο Αρχιμ. Αντώνιος Πακαλίδης, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας και απόφοιτος του Παπαφείου Ιδρύματος.

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

papafis 1

Εμφανίσεις: 298210
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: