Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/12 17:33

optometrikos keso 22

Κηφισιά | Δήμητρα Παναγοπούλου


Οφθαλμολογικό και Οπτομετρικό έλεγχο πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) στο Ίδρυμα "Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού Αγία Άννα", από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών(ΠΑΟΟ), έχοντας την ευλογία την άδεια την Ι.Μ. Κηφισίας και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωροπού κ. Κύριλλου.

Το ΚΕΣΟ ως ένας πιστοποιημένος φορέας Κοινωνικής προσφοράς και Παιδικής Προστασίας και επέλεξε να την συγκεκριμένη δράση στη Χριστιανική Στέγη Κοριτσιού «Αγία Άννα», που και αυτό όπως το ΚΕΣΟ είναι πιστοποιημένος φορέας παιδικής προστασίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης(ΕΚΚΑ) και στο ενεργητικό του αριθμεί δράσεις πολλών δεκαετιών αφού ιδρύθηκε το1972.

Το ΚΕΣΟ με την Πανελλήνια Ένωση Οπτικών Οπτομετρών πραγματοποίησε σήμερα την δεύτερη κοινή δράση τους.

Σήμερα προσήλθαν 100 περίπου παιδιά προκειμένου να εξεταστούν από τους μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών και περίπου ένα ποσοστό 75% κρίθηκε άξιο επισκέψεως σε οφθαλμιάτρους για περαιτέρω και πιο ενδελεχή οφθαλμολογικό έλεγχο.

Η προηγούμενη ήταν πριν ένα χρόνο περίπου στο Καρπενήσι στις εκδηλώσεις που είχε πραγματοποιήσει εκεί το ΚΕΣΟ σε συνεργασία με την Ι.Μ. Καρπενησίου, τον Δήμο & την Περιφερειακή Ενότητα Καρπενησίου, όπου είχαν ελέχθη μέσα σε ένα διήμερο 370 παιδιά.

Με την ολοκλήρωση της σημερινής δράσης εκ μέρους του Αν. Προέδρου του ΚΕΣΟ Πανιερώτατου κ. Αγαθάγγελου, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, παρουσία των μελών του ΔΣ του ΚΕΣΟ κας Μαρίας Τάταρη και κας Σοφίας Κώνστα- Πέππα, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών.

Τέλος, η Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίτη Πίνη ευχαρίστησε την Διευθύντρια της "Στέγης Κοριτσιού" κα Βασιλική Μπλατσιώτη για την φιλοξενία, καθώς και τον επικεφαλή του κλιμακίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών Οπτομετρών για την αρωγή τους.

Δραστηριοποιείται στο ευρύτερο Χώρο της Ι.Μ. Κηφισίας, με σκοπό την προστασία και τη φροντίδα ανήλικων κοριτσιών που προέρχονταν από προβληματικές οικογένειες.
Οι οδοί που εισέρχονται τα παιδιά στο Ίδρυμα είναι είτε με εισαγγελική εντολή είτε με αίτημα γονέα.

Το έργο που παράγεται είναι πολυεπίπεδο και διακρίνεται στους εξής τομείς: παιδιά (ατομικές-ομαδικές συνεδρίες, δημιουργική απασχόληση, εκπαιδευτικές/ ψυχαγωγικές/ αθλητικές δραστηριότητες), προσωπικό (εποπτείες), γονείς (Συμβουλευτική), Ανάδοχοι (Συμβουλευτική – Εποπτείες), Κοινότητα (Εισαγγελία, Σχολεία, Περιφέρειες, κ. α), Εθελοντές (Εκπαίδευση – Εποπτεία) και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (συμμετοχή κορίτσια και αγόρια).

Το ίδρυμα φιλοξενεί 33 κορίτσια καθώς επίσης μεριμνά για την αναδοχή των κοριτσιών και μετά από ένα χρόνο από την αναδοχή, πάντα με πιστοποιήσεις και νόμιμους τρόπους, προχώρα στην υιοθεσία τους, ώστε τα παιδιά που έχουν βιώσει την σκληρότητα στη φυσική τους οικογένεια, να ζήσουν κάτω από πραγματικές συνθήκες αγάπης, στη θετή τους οικογένεια.

Η δράση έκλεισε με κάλαντα & τραγούδια από τα παιδιά καθώς και με ευχές για καλές γιορτές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 196202
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: