Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/11 21:39

kanaro 51

Καλαμαριά | Χρήστος Καναρόπουλος


Η προσφυγική Ιερά Μητρόπολη της Νέας Κρήνης και της Καλαμαριάς, αποβλέπουσα στον αγιασμό, στην πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού και μάλιστα στις δύσκολες σημερινές ημέρες, με κάθε τιμή, τον προσήκοντα σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική, στο πλαίσιο και των λατρευτικών ακολουθιών που θα τελεσθούν με αφορμή τον πα­νη­γυρικό εορτα­σμό του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, Πολιέα του ομώνυμου Καθεδρικού Ναού Αρετσούς της Καλαμαριάς, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου 2019, την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ του εν Ευβοία, από την ομώνυμη Ιερά Μο­νή της Εύβοιας.

Το θαυματουργό Ιερό Λείψανο, το οποίο εκόμισε ο Μοναχός της Μονής Νικόδημος, μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, έμπροσθεν του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου, υποδέχθηκε ο Ιερός κλήρος και ο φιλάγιος λαός της Καλαμαριάς με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού ενώ και την Α' και Β' Στάση των Χαιρετισμών του Οσίου Δαυΐδ.

Στην προσλαλιά του ο Σεβ. Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ομίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησία­σμα για την φιλόστοργη παρουσία και σκέπη των Αγίων στην ζωή μας και ευχα­ρί­στησε εγκαρδίως τον Σεβ. Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο καθώς και τον σεπτό Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυΐδ Γέροντα Γαβριήλ, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, της με­τα­φοράς δηλαδή στην πόλη της Καλαμαριάς, της Τιμίας Κάρας του Οσίου. Άλλωστε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αρετσούς τιμά όλως ιδιαιτέρως τον Όσιο Δαυΐδ, αφού υπάρχει Παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο, τον εγκαινιασμό του οποίου τέλεσε ο Μητροπολίτης των Χαλκιδαίων κ. Χρυσόστομος.

Τόνισε επίσης ότι, αποτελεί αποστολοπαράδοτος παράδοση της Εκκλησίας μας η τιμή και η μεταφορά προς προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων καθώς είναι αλήθεια και πίστη της αγίας Εκκλησίας μας ότι οι Άγιοι είναι και δεκτικοί της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος αλλά και παρεκτικοί αυτής σε όλη την κτίση, δια τούτο και με την δύναμη του Χριστού θαυματουργούν, θεραπεύουν ψυχικά και σωματικά νοσήματα, λειτουργούν σαν αλεξικέραυνα πάνω στα οποία ξεσπούν οι πειρασμοί του διαβόλου και οδηγούν τους ανθρώπους στη μετάνοια, κατά το μέτρο της πίστεως του καθενός. Τα Ιερά Λείψανα αποτελούν, είπε, τρανή απόδειξη ότι η άκτιστος Χάρη του Θεού κατοικεί μέσα στην κτιστή ανθρώπινη φύση και την εξαγιάζει.

Με αφορμή το προσκύνημα στον Όσιο Δαυΐδ ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε τον σεβασμό που επιδεικνύει η αγία μας Εκκλησία στο ανθρώπινο σώμα διά των Ιερών Λειψάνων, για να επισημάνει για μία ακόμα φορά την αντίθεση της Εκκλησίας στην καύση των νεκρών, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το ανθρώπινο σώμα αποτελεί ναό του Αγίου Πνεύματος.

Να σημειωθεί πως η Τιμία και θαυματουργή Κάρα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αρετσούς έως Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες προς αγιασμό των πιστών σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Ήδη πιστοί κάθε ηλικίας συρρέουν στον Καθεδρικό Ναό να προσκυνήσουν και να καταθέσουν τα αιτήματά τους στην Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυΐδ ενώ ο εορτασμός θα κορυφωθεί με την πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στις 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Ιεράς μνήμης του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Δέρκων κ. Αποστόλου και συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και του οικείου Ποιμενάρχου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 302276
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: