Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/11 08:17

efraim kalamaria 8

Μέσα σε κλίμα μεγάλης χαράς και ευλογίας πραγματοποιήθηκε την παραμονή της Εορτής του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, 12 Νοεμβρίου 2019 ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ στο Προκόπειο Πολυδύναμο Εκκλησιαστικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς με τη σεπτή ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, π. Ιουστίνου.

Η ομιλία είχε ως θέμα «Η δωρεά της επικοινωνίας» και προγραμματίστηκε στο πλαίσιο τακτικών συνάξεων φοιτητών και νέων οικογενειών.

Ο Γέροντας Εφραίμ με ένθερμο αγιοπατερικό λόγο αναφέρθηκε μέσα από πολλά παραδείγματα και προσωπικά βιώματα στη μεγάλη σημασία που έχει το να έχει κανείς καλές σχέσεις.

Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση, όπου ο Γέροντας Εφραίμ απάντησε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, π. Ιουστίνος, με πολλή αγάπη και σεβασμό ευχαρίστησε ολόθερμα τον Σεπτό Καθηγούμενο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Γέροντας Εφραίμ είναι ο δικός μας γέροντας, ο δικός μας άνθρωπος, πατέρας και αδελφός που στέκεται πάντα δίπλα στις πολλές και ποικίλες ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παράλληλα, εκφράζοντας όλους τους συμμετέχοντες, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του Γέροντος Εφραίμ για το μοίρασμα της καρδιάς του και την μεγάλη ευκαιρία που έδωσε να σκεφτούμε και πάλι τον εαυτό μας και τη χαμένη ομορφιά του, δίνοντάς μας την έμπνευση να συνεχίσουμε να αναζητούμε τη χαμένη αυτή ομορφιά μέσα στο χώρο της Εκκλησίας, της κιβωτού της σωτηρίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του ο Ιεραπόστολος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, φοιτητές, νέοι και πλήθος κόσμου που κατέκλυσαν το φιλόξενο χώρο του Προκοπείου Πολυδυνάμου Κέντρου.

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

efraim kalamaria 8

Εμφανίσεις: 151715
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: