Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/10 19:50

konitsis adreas

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


«Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να δείξει αποφασιστικότητα» απέναντι στην Αλβανία στα ζητήματα της Ελληνικής Μειονότητας.

Αυτό υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας την Κυριακή 27 Οκτωβρίου στο Δελβινάκι, όπου τελέστηκε ετήσιο μνημόσυνο για τον Κων/νο Κατσίφα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας.

Και πρόσθεσε: «Κάποιοι εξέφρασαν τη λύπη τους, που η Αλβανία, όπως και τα Σκόπια, δεν ξεκίνησε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της με την Ελλάδα. Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή, το ζήτημα είναι τι συμβαίνει τώρα. Το δράμα των Ελλήνων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αφού απαρίθμησε θέματα, όπως το περιουσιακό, ένα από τα παραδείγματα, που ανέφερε, ήταν ότι η οικογένεια του Κων/νου Κατσίφα θέλησε στη μνήμη του να χτίσει ένα εκκλησάκι, αλλά αρχικά η αστυνομία το απαγόρευσε, λόγω έλλειψης άδειας. Αφού εξασφαλίστηκε η άδεια, την ίδια ημέρα άγνωστοι έσπασαν τα τούβλα, έσκισαν τους σάκους των τσιμέντων και σκόρπισαν το περιεχόμενό τους.

Για τον Κων/νο Κατσίφα ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «είχε αγάπη για το Χριστό και την Ελλάδα, γι' αυτό δεν θα ξεχαστεί».

Εμφανίσεις: 241648
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: