Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/10 00:49

pompeo steafnos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Επίσκεψη στα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία) πραγματοποιήσε ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. Μαικ Πομπέο.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Σούσαν και τον Πρέσβη της Αμερικής στην χώρα, επισκέφθηκαν την Εκκλησία της Παναγίας της Περιβλέπτου στην Οχρίδα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα.

Να αναφερθεί ότι η Εκκλησία της Παναγίας της Περιβλέπτου, ανακαινίστηκε πρόσφατα με κεφάλαια που χορηγήθηκαν μέσω προγραμμάτων της USAID με το ποσό των 650.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο της λεγόμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας" Στέφανο, η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει την υποστήριξη και προστασία των εκκλησιαστικών και πολιτιστικών θησαυρών της χώρας.

Τέλος σε ανάμνηση της επισκέψεως ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας, η οποία αγιογραφήθηκε από μοναχούς της Μονής Μεταμορφώσεως Ζρζε.

pompeo oxrida

Εμφανίσεις: 301630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: