Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/09 00:24

arta 12

Άρτα | Γαβριήλ Λεπενιώτης


Με κατάνυξη και πλήθος κόσμου τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 , ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός για τον πολιούχο Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον ομώνυμο ιερό ναό.

Στο Δισαρχιερατικό εσπερινό που εψάλλει χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος (Οικουμενικού Πατριαρχείου), συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.

Ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβ. Μητρ. Νικοπόλεως κ. Χρυσόστομος στον φιλοξενούμενο Μητροπολίτη Ανέων κ. Μακάριο και αναφέρθηκε στην γνωριμία του όταν ήταν Βοηθός Μητροπολίτη Ελβετίας (επί Αρχιερατείας κυρού Δαμασκηνού) εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης Θύλιζας, εφημέριος ενορίας Αγίας Τριάδος Κεραματών Άρτης.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Ι. Καλαντζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένη λιτάνευση της ιεράς εικόνος.

Φωτογραφίες: Γαβριήλ Λεπενιώτης - Λάζαρος Κοτσώνης

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

arta 1

Εμφανίσεις: 278269
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: