Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/09 02:23

sill lagada

Το χαλί που οδηγεί στην αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, έστρωσε για ακόμη μια φορά ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκάδα κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε, συλλειτούργησε στην επαρχία του, με Μητροπολίτη της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, την ώρα που η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει λάβει απόφαση αναγνώρισης.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι στην Εκκλησία της Ελλάδος επικρατεί ένα είδος αναρχίας, αφού ορισμένοι Αρχιερείς θέτουν τον εαυτό τους πάνω από το Συνοδικό σύστημα.

Βέβαια ο Μητροπολίτης Λαγκάδα μπορεί να θεωρεί ότι ανήκει μόνο στις λεγόμενες Νέες Χώρες, και δεν χρειάζεται να έχει κάποια απόφαση από στην Εκκλησία της Ελλάδος.

Με τον Ουκρανό «Αρχιερέα» συλλειτούργησε και Επίσκοπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, την ώρα που ο Προκαθήμενος του δεν έχει προβεί σε αναγνώριση της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Θα κλείσω με τα λόγια του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος έγραψε σχετικά με το θέμα που αφορά το Ουκρανικό: «Αντιλαμβανόμεθα ειλικρινώς τον κυκεώνα που έρχεται; Είμεθα έτοιμοι να αναλάβωμε τις ευθύνες μας έναντι του Θεού, της αιωνιότητός μας και της Ιστορίας;»

Εμφανίσεις: 305323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: