Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 15:56

abydou 29

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος (Οικουμενικό Πατριαρχείο), συμπαραστατούμενος των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και Ιερέων προσκυνητών εξ άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Ελλάδος.

Ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ομίλησε διδακτικότατα και θεολογικότατα αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας και επί τη μεθεόρτω της εορτής του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα προς το πρόσωπό του και για την ευλογία της ιερουργίας στο ιερό θυσιαστήριο της Μεγαλόχαρης.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο κ. Κύριλλο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου ευχόμενος υγεία και κάθε παρά Κυρίου ευλογία.

Συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι χοροί των Ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εμφανίσεις: 191969
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: