Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/09 00:21

nea yorki embolio

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Περίπου 26 χιλιάδες παιδιά από την Αμερική απειλούνται με αποβολή από τα σχολεία ή ακόμα και να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη Νέα Υόρκη, αφού οι αρχές άρχισαν την απαγόρευση εμβολιασμού για θρησκευτικούς λόγους εν μέσω επιδημίας Ιλαράς.

Σύμφωνα με τους New York Times, η εν λόγω ασθένεια μεταδόθηκε στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Οκτώβριο.

Περισσότεροι από τους μολυσμένους ήταν από τις Ορθόδοξες Εβραϊκές Κοινότητες, όπου πολλά παιδιά δεν εμβολιάσθηκαν για θρησκευτικούς λόγους.

Για να καταπολεμήσουν την ασθένεια, οι τοπικές αρχές τον Απρίλιο, διέταξαν τους κατοίκους ορισμένων περιοχών της Νέας Υόρκης να εμβολιαστούν.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα εαν δεν είχαν εμβολιαστεί εντός 48 ωρών, θα αντιμετώπιζαν το πρόστιμο των χιλίων δολαρίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, τον Ιούνιο, να δηλώσει ότι η θρησκεία δεν πρέπει πλέον να αποτελεί εμπόδιο στην ιατρική.

Επίσης η πολιτεία της Νέας Υόρκης, ψήφισε υπέρ της κατάργησης της θρησκευτικής εξαίρεσης βάσει της οποίας οι γονείς μπορούσαν μέχρι πρότινος να μην κάνουν τα υποχρεωτικά εμβόλια τα παιδιά τους.

Να αναφερθεί ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός οι εμβολιασμοί είναι υποχρεωτικοί για όλους τους μαθητές.

Για παράδειγμα, στη Γαλλία, εάν οι γονείς αρνούνται να εμβολιάσουν ένα παιδί χωρίς κάποιο σημαντικό λόγο, αντιμετωπίζουν πρόστιμο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ ή έως και δύο χρόνια φυλάκισης.

Εμφανίσεις: 178691
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: