Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 20:20

BellaΣήμερα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 - Κυριακή πρό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού - όπου η Αγία μας Εκκλησία τιμά την ανάμνηση της Γεννήσεως της Θεοτόκου, εορτάζει και πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Βελλάς με κάθε εκκλησιαστική και μοναστηριακή λαμπρότητα, την Θαυματουργό Εικόνα της Προστάτιδός της, Παναγίας της Βελλαϊτίσσης.

Πιο συγκεκριμένα, χθές ημέρα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 - Σάββατο προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού - τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και εν συνεχεία η Ιερά Αγρυπνία στο παρεκκλήσι του Αγίου Αυξεντίου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 00.30 τα ξημερώματα.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Βελλάς π. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, με τη συμμετοχή του π. Σεργίου Μαρνέλλου, Εφημέριου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Ιωαννίνων, ενώ την Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Πρεσβύτερος της Μητροπόλεως μας, π. Ιωάννης Δέσσης.

Το πρωί ξεκίνησε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, Ιερουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής π. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο, αναφερόμενος στο σπουδαίο αυτό ιστορικό - με οικουμενικές διαστάσεις - γεγονός, της Γεννήσεως της Παναγίας μας.

Τον χορό των Ιεροψαλτών λάμπρυναν με τις μελωδικές τους φωνές οι καλλίφωνοι Ιεροψάλτες Φοιτητές της Ακαδημίας Βελλάς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα για όλους τους παρευρισκομένους και στη συνέχεια το καθιερωμένο γεύμα στη τραπεζαρία της Ακαδημίας.

vella

vella

vella

Εμφανίσεις: 162053
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: