Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 08/09 19:13

ilias vlaxernon 6

Του Χρήστου Ασημακόπουλου | Romfea.gr


Με λαμπρότητα εορτάστηκε το Γενέσιο της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Βλαχερνάς στην Κάτω Παναγιά Κυλλήνης της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Του όρθρου και της Θειας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, πλαισιωμένος από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Κολέτη, τον Διευθυντή του Ιδρύματος της Ιεράς Μονής π. Παναγιώτη Μιχαλόπουλο, και πλειάδα ιερέων της περιοχής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο μήνυμα της Γεννήσεως της Θεοτόκου, καθώς και τις ελπίδες για τους χριστιανούς που πηγάζουν από την γέννηση Της.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Ηλείας, τόνισε ιδιαίτερα στους πιστούς τους κινδύνους από τα τροχαία ατυχήματα ιδιαίτερα των νέων ατόμων.

Να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος προέβει στην χειροθεσία εις αναγνώστη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, του Χρήστου Ασημακόπουλου.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι πέριξ του καθολικού της Ιεράς Μονής διατηρείται ένα από τα πιο μεγάλα ιδρύματα γερόντων της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, το οποίο λειτουργεί με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και την διεύθυνση του π. Παναγιώτου Μιχαλόπουλου εφημερίου του χωριού της Κάτω Παναγιάς Κυλλήνης.

ilias vlaxernon 1

ilias vlaxernon 1

ilias vlaxernon 1

ilias vlaxernon 1

ilias vlaxernon 1

ilias vlaxernon 1

ilias vlaxernon 9

ilias vlaxernon 9

ilias vlaxernon 2

ilias vlaxernon 2

ilias vlaxernon 2

Εμφανίσεις: 204487
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: