Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/08 19:16

vassa 1Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Είναι πολλά, ατελείωτα, τα θαυμαστά γεγονότα στην Εκκλησία του Χριστού και αποκαλύπτουνότι υπάρχουν άνθρωποι, που κλείνουν στα στήθη τους μια καρδιά, η οποία θερμαίνεται, φλέγεται και καίγεται από την πίστη, από την ιδέα του Χριστού.

Στις 21 Αυγούστου εορτάζουν η αγία Βάσσα, που την αποκεφάλισαν, και τα τρία παιδιά της, ο Αγάπιος, που του έγδαραν το δέρμα, ο Θεόγνιος και ο Πιστός, που τους αποκεφάλισαν.

Αφού και οι τέσσερις πέρασαν αβάσταχτα βασανιστήρια, μαρτύρησαν για την πίστη τους, προδομένοι στους ειδωλολάτρες από το σύζυγο και πατέρα.

Η προσήλωσή τους στη χριστιανική ζωή ήταν τόσο μεγάλη, που ο σύζυγος και πατέρας, ειδωλολάτρης ιερέας, τυφλωμένος από τον ψεύτικο κόσμο των ειδώλων, τους κατέδωσε και τους παρέδωσε στα χέρια των διωκτών.

Δεν υπολόγισαν τις αντιδράσεις του και άφησαν τον εαυτό τους να εκδηλωθεί, να δείξει την πίστη τους.

Πόσο ωραίο, θα ήταν, αν μπορούσαμε να το κάνουμε όλοι.

Αν όλοι μας με απλότητα και τόλμη αφήναμε τον εαυτό μας να εκδηλωθεί όπως νιώθει.

Αν αφήναμε κάθε ανώτερη εσωτερική παρόρμηση να φθάσει στην πράξη, τότε θα γέμιζε η ζωή μας από πνευματικότητα και ευτυχία.

Τούτο, λοιπόν, μας χρειάζεται. Να ζούμε την πίστη μας. Να εκδηλωνόμαστε με λόγο, με έργα, με συμπεριφορά. Να υλοποιούμε με θάρρος κάθε ημέρα ό,τι ωραίο υπάρχει μέσα μας.

Και υπάρχουν πολλά ωραία μέσα μας, αρκεί να τα ανακαλύψουμε.

Με την πεποίθηση και την προϋπόθεση ότι δεν αναζητούμε, δεν ψάχνουμε σε λανθασμένο δρόμο.

Σε δρόμο, που μας οδηγεί στην αδικία, στο μίσος, στην άρνηση του Θεού και της αγάπης.

Με μια λέξη στο χειρότερο, αντί στο καλύτερο.

Αν αφήσουμε το λανθασμένο δρόμο, όπως έπραξαν η Βάσσα και τα παιδιά της, και πλησιάσουμε τη μοναδική οδό, που είναι ο Χριστός, τότε θα έχουμε κάνει την πιο γενναία και ωφέλιμη επιλογή της ζωής μας.

Θα ξεπεράσουμε τη λογική... Θα ξεπεράσουμε το τώρα...

Δεν θα μοιάζουμε πως είμαστε από χώμα.

Εμφανίσεις: 283946
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: