Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 15/08 23:45

samarina 2

Του Κωνσταντίνου Κυπριζλή


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια συνεχίζονται οι τριήμερες θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο ορεινότερο χωριό της χώρας μας ,στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε στον ναό της Παναγιάς μέγας εσπερινός με αρτοκλασία με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, ντόπιων και επισκεπτών. Στον εσπερινό λειτούργησαν ο εφημέριος Σαμαρίνας π. Ευθύμιος Καραπούλιος και ο τ. Εφημέριος π. Γεώργιος Τασιούλης.

Την ημέρα της εορτής πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην πανηγυρική Θεία λειτουργία ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας προσκυνητές απ' όλη την Ελλάδα κατέφθαναν στον ναό να προσκυνήσουν τη χάρη Της.

Το απόγευμα της Πέμπτης τελέσθηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ , με τη συμμετοχή του εφημέριου Σαμαρίνας π. Ευθυμίου, του τ. εφημερίου γέροντος Γεωργίου Τασιούλη καθώς και του Αρχιμανδρίτου εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών Άνθιμου Σταμόπουλου, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την πανήγυρη.

Στη συνέχεια, πέριξ του ναού πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Αγίας Εικόνας την οποία περιέφεραν νέοι του χωριού με παραδοσιακές στολές ενώ στο προαύλιο του ναού υπήρξαν χορευτικές εκδηλώσεις από τα συγκροτήματα του χωριού.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Παρασκευή με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και κατόπιν με τον παραδοσιακό Τρανό Χορό "Τσιάτσιο".

samarina 1

samarina 1

samarina 1

samarina 1

samarina 1

Εμφανίσεις: 300819
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: