Γράφτηκε από τον/την Rorfea.gr. 15/08 13:49

eipiros 4

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Rorfea.gr


Σ' ένα παλαιό μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που δεν έχει μοναχούς, από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής, στην απομακρυσμένη περιοχή της Λάκκας Σουλίου, και ειδικότερα στο χωριό Αχλαδέα, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας, παρακολούθησε τα εγκώμια και την περιφορά του Επιταφίου.

Ο κ. Τασούλας, ο οποίος δεν έχει κρύψει ποτέ τα θρησκευτικά του αισθήματα, ανέκαθεν εκκλησιαζόταν τακτικά.

Και δεν επιλέγει κεντρικούς ναούς, αλλά απομονωμένα σημεία, γιατί, δεν προσέρχεται για λόγους επίδειξης, αλλά από εσωτερική παρόρμηση.

Είναι και αυτό μια μικρή παρηγοριά, από την άποψη ότι δεν λείπουν από τον τόπο οι πιστοί αξιωματούχοι, που προσπαθούν να συσφίξουν τις σχέσεις τους με το Θεό.

Εκείνοι, που αγωνίζονται για την πνευματική τους ολοκλήρωση και εμπνέονται από τις αρχές του Ευαγγελίου και τηρούν, όχι υποκριτικά, αλλά ενσυνείδητα, ως υπαρξιακή τους ανάγκη, τις παραδόσεις της Εκκλησίας.

Βέβαια δεν κατορθώνουν να αλλάξουν ηθικά την κοινωνία, γιατί το κακό αντιδρά, ωστόσο ο αγώνας τους είναι ευγενικός και έχει σε ψυχικό επίπεδο την αξιομισθία του.

Επιδίωξη των πιστών είναι το ουράνιο Κράτος του Θεού, που δεν ζητάει τίποτε το εξωτερικό και εφήμερο και υλικό, αλλά είναι προσανατολισμένο στα εσωτερικά και τα πνευματικά, ώστε η ζωή να μένει αιώνια και άφθαρτη.

Εκείνο, που συγκροτεί και συγκρατεί το θείο Κράτος είναι η διπλή αγάπη.

Δηλαδή η αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο και η αγάπη του ανθρώπου προς το Θεό και τους ομοίους του.

Το Κράτος του Θεού αβίαστα κυριεύει τις καρδιές των ανθρώπων. Είναι Κράτος αγάπης. Είναι Κράτος στοργής.

Να σημειωθεί πως η Μονή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αχλαδέα κτίστηκε περί τα μέσα του 18ου αιώνα.

Ο ναός της μονής με τον τρούλο του, εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική δομή του, ενώ ξεχωρίζουν οι τοιχογραφίες και το τέμπλο και συναρπάζει ο φυσικός χώρος, όπου είναι κτισμένη.

eipiros 4

eipiros 4

eipiros 4

eipiros 4

Εμφανίσεις: 248761
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: