Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/08 11:56

xalkidos 1

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Για την εκκένωση της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακρυμάλλης από την πυρκαγιά στην Εύβοια μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι για την πυρκαγιά ειδηποιήθηκαν γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, πως οι μοναχοί είναι ασφαλείς και πως προς το παρόν το Μοναστήρι δεν κινδυνεύει.

"Το Μοναστήρι για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί. Τρεις είναι οι Μοναχοί και μας ειδοποίησαν τα ξημερώματα, γύρω στις 3.30 με 4 π.μ" δήλωσε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε: "Μιλήσαμε με τον Ηγούμενο και με τον Δήμαρχο της περιοχής, και με τον Αρχιερατικό της Περιφερείας, οι Μοναχοί είναι ασφαλείς και φαίνεται ότι προς το παρόν το Μοναστήρι δεν κινδυνεύει. Αλλά όπως κι εσείς είπατε, και οι δικές μου οι πληροφορίες λένε, ότι η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη λόγω των ανέμων που υπάρχουν στην περιοχή".

Εμφανίσεις: 266325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: