Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 17/07 11:34

agiasmos orkomosia 2

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Τον Αγιασμό και την ορκωμοσία για την έναρξη των εργασιών της νέας Βουλής τέλεσε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Να αναφερθεί ότι τον Μακαριώτατο συνόδευαν στην αίθουσα της ολομέλειας τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Στην αρχή πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των βουλευτών με θρησκευτικό όρκο, στην συνέχεια ακολούθησε ο όρκος στο κοράνι των τριών μουσουλμάνων βουλευτών και τέλος πολιτικό όρκο έδωσαν όσοι βουλευτές το επιθυμούσαν.

"Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας σε όλους σας και στον καθένα ξεχωριστά καλή δύναμη" ευχήθηκε μετά το πέρας του Αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος και τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση στο γραφείο του.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο τόνισε: "σας υποδεχόμαστε σήμερα, κλείνει η 17η περίοδος της Βουλής, η οποία κράτησε σχεδόν τέσσερα χρόνια παραλίγο και ξεκινά η 18η μετά και την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και η Βουλή θα είναι πάντοτε η Κιβωτός της Δημοκρατίας και της σχέσης με την Κοινωνία και της σχέσης μαζί σας. Η παρουσία σας εδώ δεν ήταν απλά πάντα ευπρόσδεκτη, αλλά πάρα πολύ σημαντική".

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Νίκο Βούτση και ευχήθηκε "οι καρποί του Κοινοβουλίου να είναι πλούσιοι για όλους μας".

Φωτο: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

arxiepiskopos bouli 1

orkomosia boulis 2

agiasmos orkomosia 1

agiasmos orkomosia 1

arxiepiskopos bouli 2

orkomosia boulis 2

orkomosia boulis 2

orkomosia boulis 2

orkomosia boulis 2

orkomosia boulis 2

Εμφανίσεις: 252462
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: