Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/07 12:23

koronias zakinthos 14

Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων είχε την ιδιαίτερη ευλογία, με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονυσίου να χοροστατήσει κατά τον Όρθρο και να προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας στον Ι. Μοναστηριακό Ναό του Αγ. Διονυσίου Ζακύνθου.

Τον πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος Αρχιμ. Διονύσιος και πατέρες της Ι. Μονής.

Και στην αποστολική και στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας,είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, γίνεται λόγος για τα «καλά έργα».

Ο Κύριος τονίζει ότι οι πιστοί πρέπει με τα καλά τους έργα να γίνονται αφορμή να δοξάζεται ο Θεός. Και ο Απ. Παύλος συμβουλεύει τους πιστούς να πρωτοστατούν σε καλά έργα.

Όμως τα καλά έργα πρέπει,βεβαίως, να εμπνέονται από την αγάπη. Ποιά αγάπη; Ας δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά της χριστιανικής αγάπης.

1. Είναι ανιδιοτελής. Προσφέρουμε αγάπη όχι γιατί περιμένουμε ανταπόδοση ή έχουμε κάποιον ιδιοτελή σκοπό. Η αγάπη είναι δώρο, χάρις, χάρισμα. Το δώρο το προσφέρουμε. Δεν το αξιώνουμε.

2. Είναι αποτελεσματική. Δηλ. ανταποκρίνεται στην συγκεκριμένη ανάγκη. Και οι ανάγκες των ανθρώπων είναι υλικές και πνευματικές.

Όταν ένας άνθρωπος πεινάει,δεν ωφελεί να του δώσεις συμβουλές. Πρέπει να τον χορτάσεις. Και όταν έχει ανάγκες ψυχικές, εκεί ισχύει το «αγαθός λόγος υπέρ δόμα».

3. Προσφέρεται με σεβασμό. Χωρίς να ταπεινώνει αυτόν που δέχεται την εκδήλωση της αγάπης. Προσφέρουμε δηλ. την αγάπη μας χωρίς να ταπεινώνουμε τον άλλο ή να προβάλουμε την ανωτερότητά μας.

4. Προσφέρουμε την αγάπη μας στο όνομα του Χριστού. Αφού η Εκκλησία είναι ένα σώμα με κεφαλή τον Χριστό και «είτε πάσχη εν μέλος, συμπάσχει πάντα τα μέλη».

5. Η αγάπη δεν έχει όρους και όρια. Ακτινοβολεί προς κάθε κατεύθυνση χωρίς διακρίσεις φύλου, φυλής, συμπάθειες ή αντιπάθειες και κορυφώνεται στην αγάπη προς τους εχθρούς.

Πράγμα, που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει ο άνθρωπος. Αυτή η αγάπη δεν ήταν άλλωστε το κίνητρο, που έδωσε και στον Αγ. Διονύσιο την δύναμη να συγχωρήσει τον φονιά του αδελφού του;

Προς όλους,λοιπόν αγάπη και μάλιστα προς τους ανθρώπους,που έχουν άμεση ανάγκη.« Θεός γαρ εστίν ο δια των πτωχών λαμβάνων» (Ι. Χρυσόστομος).

Μόνο έτσι θα παρουσιαστούμε μπροστά στον Κριτή όχι μόνο με καθαρά χέρια, αλλά και γεμάτα από τα δώρα της αγάπης.

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

koronias zakinthos 1

Εμφανίσεις: 224804
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: