Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/06 22:48

katixites 67

Αγία Βαρβάρα | Δήμητρα Παναγοπούλου


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου, εκπροσώπου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Γεν. Διευθυντή του Οργανισμού της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής η τελετή λήξης των Σχολών Κατήχησης και Εκμάθησης της Νοηματικής γλώσσας.

Η τελετή ξεκίνησε με την με προσφώνηση του υπευθύνου του Γραφείου Κατηχήσεως και Νεότητος κ. Ιωάννη Βιδάλη ο οποίος και ευχαρίστησε ον Θεοφιλέστατο, τους πατέρες – Διευθυντές της Αποστολικής Διακονίας για την βοήθεια και συμπαράστασή τους στο έργο της Κατήχησης, τους συνεργάτες του Οργανισμού, τους διδάσκοντες των Σχολών, τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές.

Αμέσως μετά η χορωδία της σχολής Κατήχησης, υπό τη διεύθυνση του καθηγητού βυζαντινής μουσικής και ψάλτου κ. Ηλία Φραγκάκη, έψαλε Βυζαντινούς ύμνους και παραδοσιακά τραγούδια.

Στη συνέχεια οι τελειόφοιτοι του Σεμιναρίου της Νοηματικής Γλώσσας απέδωσαν στην ελληνική νοηματική κείμενα από την Αγία Γραφή και την υμνολογία της Εκκλησίας.

Εκ μέρους των αποφοίτων Σπουδαστών η κα Αικατερίνη Γκουρβέλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στο έργο της Αποστολικής Διακονίας, εξήρε το επιτελούμενο έργο των Φροντιστηρίων, την εγκυκλοπαιδική παιδεία που έλαβαν αλλά και τα πνευματικά οφέλη που αποκόμισαν, ευχαρίστησε δε όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και ολοκλήρωσή του.

Σκέψεις όσον αφορά την σχολή Κατηχήχησης και τον σκοπό αυτής εξεφρασαν επίσης ο σπουδαστής της νοηματικής κ. Νικόλαος Σαλπέας, ο εκπρόσωπος των Εισηγητών κ. Λαυρέντιος Δελλεσούδας και ο διδάσκων την Νοηματική γλώσσα κ. Γεώργιος Μπλάζος.

Λίγο πριν το τέλος της εκδήλωσης το λόγο πήρε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, αφού μετέφερε τις ευχές και την πατρική αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αναφέρθηκε στο έργο της Κατήχησης και της αναγκαιότητας της υπάρξεως της, αλλά και στη σημαντικότητα του Ιεραποστολικού της έργου της Αποστολικής Διακονίας μέσω των κατηχητών και των μαθητών της νοηματικής γλώσσας.

"Να μάθετε στα παιδιά σας να χαμογελάνε, να τα αγαπάτε. Να ξέρετε ότι η εκκλησία δεν θέλει οπαδούς, η εκκλησία έχει μέλη. Και τα μέλη του Θεού προτάσουν στη ζωή τους τον καταγενικό βίο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θεοφιλέστατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 285795
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: