Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/06 07:46

egainia osiou porfyriou 104

Παγκράτι | Θάνος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν σήμερα, Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου στην ενορία του Προφήτου Ηλιού Παγκρατίου.

Τα εγκαίνια τέλεσε αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο Σκαρτούλη, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Στην συνέχεια τελέστηκε η πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία πλήθους πιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελετή των εγκαινίων και την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρέστη κατόπιν προσκλήσεως του Πρωτοσυγκέλλου, Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, ο υποτακτικός του Αγίου Πορφυρίου, Ιερομόναχος Γεώργιος πρ. Δικαίος της Ιεράς Σκήτης των Καυσοκαλυβίων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εγκαινισμό του Ιερού Παρεκκλησίου και ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμέων για την παρουσία του.

"Η παρουσία σας εδώ Θεοφιλέστατε είναι πρόσκληση για να κάνουμε πράξη την καινή ζωή, να μείνουμε σταθεροί στο μείζον, που είναι η ενότητα" ανέφερε μεταξύ άλλων ο π. Κωνσταντίνος.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Θεσπιών συνεχάρη τον π. Κωνσταντίνο και τον π. Σεραφείμ και χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα για την ενορία αλλά και για την περιοχή.

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών τόνισε: "Αποτελεί χαρά και καμάρι για τον Μακαριώτατο να βλέπει τους ιερείς να εργάζονται με ευπρέπεια, με αρχοντιά, με αυτοθυσία, με αγάπη και να δίνουν όλο τους το είναι για την αγάπη του Χριστού. Σας μεταφέρω την ευαρέσκειά του και την ευγνωμοσύνη του σε όλους ανεξαιρέτως".

"Εδώ στο Ναό του Προφήτου Ηλιού θα τιμώνται από σήμερα δυο Προφήτες. Ένας της Παλαιάς Διαθήκης και ένας των εσχάτων χρόνων. Ο Προφήτης Ηλίας, ο Πρύτανης των Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης και ο Όσιος Πορφύριος, μια προφητική μαρτυρία, μια προφητική παρουσία, μια προφητική φωνή στα έσχατα χρόνια. Διότι ο Προφήτης δεν είναι ένας μάγος, δεν κάνει προβλέψεις, αλλά είναι αυτός που μεταφέρει τη φωνή του Θεού μέσα στον κόσμο" πρόσθεσε ο κ. Συμεών.

"Αυτό έκανε ο Άγιος Πορφύριος, έβλεπε πιο είναι το θέλημα Του Θεού εκει που δεν μπορούσε να το δει ο κόσμος και έδινε την προφητική μαρτυρία. Kαι βλέπουμε κάθε μέρα να επιβεβαιώνεται ο Όσιος Πορφύριος στις ζωές του καθενός, τόσο σε επίπεδο εκκλησιαστικό, όσο σε θεσμικό και πατριωτικό" υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Συμέων.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του π. Γεωργίου, πνευματικού τέκνου του Οσίου Πορφυρίου, αλλά και συνεχάρη τους ενορίτες που κατέκλυσαν τον κεντρικό Ναό για την ευπρέπεια και την υπομονή τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 301762
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: