Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 21/06 18:52

iereis 13

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Τα αισθήματα πραγματικής χαράς, που ένιωσαν οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά απομακρυσμένου χωριού, του Γκράμποβου στην περιοχή του Ελμπασάν, 40 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή πόλη, όπου ο δρόμος για να φτάσει κανείς σ' αυτό είναι σε άθλια κατάσταση, ίσως φαίνονται παράδοξα στην Ελλάδα του σήμερα, όπου η πίστη έχει υποτιμηθεί τόσο πολύ και ο κλήρος έχει απαξιωθεί.

Έπεσαν στην αγκαλιά τους οι άνθρωποι, σίγουροι ότι μεγαλώνουν τ' όνειρο της ελπίδας τους στο Χριστό. Τα μαθήματα, οι προσευχές, τα χριστιανικά τραγούδια, η συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, τα παιχνίδια και τα δώρα ήταν ένα κομμάτι της ευλογημένης επικοινωνίας ιερέων και παιδιών.

Έδειξαν τα παιδιά, αλλά και οι παππούδες και οι γιαγιάδες και οι γονείς τους, ότι παρότι ζουν σε ένα απομονωμένο, όμως πανέμορφο τόπο, που «χάνεται» μέσα στο πράσινο, καλύπτει τις αδήριτες εσώτατες ανάγκες τους και τη δίψα της καρδιάς τους ο ζήλος τους για θεία ζωή.

Παρέμειναν λίγες ημέρες οι ιερείς, ευλόγησαν τους πιστούς, τα σπίτια τους, τα προϊόντα, μέσα στην ομορφιά της φύσης.

Οι ευχές της Εκκλησίας ενώνονταν με τα τιτιβίσματα από τις καρδερίνες, με τις μελωδίες από τα κοτσύφια, με τον ακατάπαυστο βόμβο των μελισσών.

Όλα γύρω ένας επίγειος παράδεισος.

Συζήτησαν μαζί τους και συμφώνησαν όλοι, μικροί και μεγάλοι, πως μόνο το άνοιγμα στην πνοή της ορθόδοξης πίστης, μπορεί να φέρει το ευτυχές προσδοκώμενο.

Ένιωσαν ότι δεν είναι μόνοι απέναντι στις δυσκολίες τους.

Άρα δεν έχουν κανένα λόγο να είναι φοβισμένοι, απογοητευμένοι, λυπημένοι, όταν ο ουρανός μαγνητίζει το βλέμμα τους.

Και όταν ήρθε η ημέρα να φύγουν οι ιερείς, τα συναισθήματα πολλά και απερίγραπτα και υπέροχα.

Τι έμεινε; Έμεινε κάτι πολύ σπουδαίο.

Να είναι στραμμένες οι αισθήσεις και η ψυχή στον Κύριο. Με καθαρότητα προθέσεων, με υπακοή στο θέλημά Του, με αγάπη στους γύρω.

Τέτοιες στιγμές, οι άνθρωποι, χωρίς να καταλαβαίνουν το πώς, τραγουδούν μυστικά τη συνάντησή τους με το Θεό, μια συνάντηση εμπιστοσύνης, και γίνονται έναν μ' Εκείνον.

Μια αύρα λεπτή τους δροσίζει και τους ξεκουράζει.

Τα ζιζάνια φεύγουν από τα στάχυα. Ασφαλώς, πόσα θαυμαστά αποτελέσματα θα βλέπουν στην πνευματική τους πορεία, στην καθημερινότητά τους, αλλά και στην οικογένειά τους και στη μικροκοινωνία τους.

Και η φωνή ακούγεται βροντερή: Άνθρωπε, όπου και αν είσαι, όποιος και αν είσαι, σήκωσε τα μάτια σου να αντικρίσεις το στρογικό σου πατέρα.

Είσαι κι εσύ παιδί Του!

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 13

iereis 17

iereis 17

Εμφανίσεις: 300060
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: