Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/06 23:00

koronias agia triada 15

Κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κεραμεικού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, πλαισιωμένος από τον Προϊστάμενο Πρωτοπρ. Ευστάθιο Γιαννακίδη και πολλούς συνεορταστές κληρικούς.

Το Άγιο Πνεύμα, που ιδιαίτερα τιμάμε απόψε, είπε στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, είναι εκτός των άλλων και «ζωής χορηγός».

Αλλά όταν αναφέρουμε εδώ την λέξη ζωή, δεν εννοούμε την βιολογική ζωή, που ζούμε όλοι, αλλά μια ζωή άλλης τάξεως.

Χωρίς το Άγιο Πνεύμα βεβαίως ζουν οι άνθρωποι, αλλά γι' αυτούς ισχύει το της Αποκαλύψεως «όνομα έχεις ότι ζής και νεκρός ει» (Αποκ. γ,1).

Όσοι όμως έχουν το Αγ. Πνεύμα, που λάβαμε κατά το Χρίσμα και δεν το λυπούν και δεν σβήνουν την φλόγα του στην καρδιά τους.

Όσοι δηλ. ακολουθούν την προτροπή του Απ. Παύλου «το Πνεύμα μή σβέννητε» (Α Τιμ. ε, 19)και «μη λυπείτε το Πνεύμα το Αγιον» (Εφες. δ, 30), αυτοί παύουν να είναι «σαρκικοί».

Τα έργα της σάρκας τα διαδέχονται οι « καρποί του Πνεύματος (Γαλάτ.ε, 19-23).

Έχουμε, λοιπόν τον όρο «σαρκικός» και «πνευματικός» άνθρωπος. Τι σημαίνουν αυτοί οι χαρακτηρισμοί;

Δεν διαστέλλουν τα δύο στοιχεία του ανθρώπου: την σάρκα και το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα.

Τίποτα από ό,τι έπλασε ο Θεός δεν είναι περιφρονητέο και υποτιμητέο. Κακώς νομίζουν ορισμένοι ότι η αμαρτία εδρεύει στο σώμα.

Σοβαρότατες αμαρτίες δεν έχουν σχέση με το σώμα, όπως ο εγωϊσμός, ο φθόνος, το μίσος κλπ.

Αλλά ο όλος άνθρωπος ως ψυχή και σώμα, όταν έχει κατώτερα κίνητρα στην ζωή του, είναι σαρκικός.

Και ο όλος άνθρωπος ,όταν εμπνέεται από το Αγ. Πνεύμα, είναι πνευματικός.

Τα χαρίσματα του Αγ. Πνεύματος πληρούν τον όλο ψυχοσωματικό άνθρωπο. Γι' αυτό ακτινοβολούν τα πρόσωπα Αγίων ανθρώπων. Το Αγ. Πνεύμα είναι το «ναοποιούν, θεοποιούν, τελειούν» (Γρηγόριος Θεολόγος).

Βέβαια σ' αυτή την ζωή βρισκόμαστε ακόμα σε μία πάλη ,σε ένα αγώνα. Και όπως μας παραγγέλει ο Απόστολος «ει ζώμεν πνεύματι, πνεύματι και στοιχώμεν» (Γαλ. ε, 25).

Εάν ζούμε με την Χάρη του Αγ. Πνεύματος και τις επιταγές του,τότε από σαρκικοί και νήπιοι εν Χριστώ θα μεταμορφωθούμε σε «πνευματικούς» ( Α Κορ. γ, 10 ) και ολόκληρη η ψυχοσωματική μας ύπαρξη θα πλημμυρίσει από την Χάρη του Αγ. Πνεύματος. Αυτή είναι η όντως ζωή.

Το πλήρωμα της ζωής. Η εσωτερική πληρότητα,που παρέχει το Αγ. Πνεύμα,ο «χορηγός ζωής». Η πληρότητα,που μάταια αναζητούν οι άνθρωποι κυνηγώντας διάφορα υλικά αγαθά και απολαύσεις αθέμιτες.

Μόνο όταν όλα λούζονται και αγιάζονται από το Αγ. Πνεύμα, κερδίζουμε την όντως ζωή,που αρχίζει από εδώ και συνεχίζεται εις τον αιώνα!

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

koronias agia triada 1

Εμφανίσεις: 262279
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: