Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/05 13:37

malta 1

Στο πλαίσιο της γνωριμίας και επικοινωνίας των φοιτητών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης με τις Ορθόδοξες ενορίες της διασποράς, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ελληνορθόδοξη Ενορία του Αγίου Γεωργίου Μάλτας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, στην οποία συμμετείχαν οι φοιτητές του 8ου εξαμήνου του προγράμματος Ιερατικών Σπουδών, συνοδευόμενοι από τους Επίκουρους Καθηγητές κ.κ. Γρηγόριο Λιάντα και Παναγιώτη Τζουμέρκα.

Την Τρίτη 21 Μαΐου, εορτή των Αγίων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον ως άνω Ιερό Ναό από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Μελίτης και παλαιό πτυχιούχο της Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, Αρχιμανδρίτη π. Ναθαναήλ Φελεσάκη, παρουσία του εξοχωτάτου Πρέσβη της Ελλάδας στη Μάλτα κ. Δημήτριο Τσούγκα και μελών της Ελληνορθόδοξου κοινότητας Μάλτας.

Το αναλόγιο πλαισίωσαν φοιτητές – μέλη της χορωδίας της ΑΕΑΘ. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αντηλλάγησαν χαιρετισμοί, ευχαριστίες και ευχές για ενδυνάμωση του ελληνισμού στο όμορφο Νησί της Μάλτας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι φοιτητές του προγράμματος διαχείρισης Εκκλησιαστικών κειμηλίων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus, εργάζονται στη συντήρηση και ψηφιοποίηση κειμηλίων και αρχείων της εν λόγω Κοινότητας.

malta 2

Εμφανίσεις: 284974
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: