Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/05 14:30

fthiotidos tinos 10

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, τη Θεία Λειτουργία τέλεσε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, ο Τήνιος την καταγωγή Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος ομίλησε διδακτικότατα στο πολυπληθές εκκλησίασμα αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα του Παραλύτου και από προσωπικές εμπειρίες από τη διακονία του στον Πανίερο Ναό της Μεγαλόχαρης και στα θαύματα που έχουν επιτελεσθεί συμπεριλαμβανομένων του θαύματος της ιάσεως του Τούρκου χιλιάρχου της Κρήτης Μουσταφά Αλή του οποίου αφιέρωμα είναι το μαρμάρινο σιντριβάνι στο προαύλιο του Ναού και της ιάσεως του ελληνοαμερικανού Τυφλού αφιέρωμα του οποίου η ασημένια πορτοκαλιά με τα 12 χρυσά πορτοκάλια στην είσοδο του Ναού.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο για τα φιλάδελφα αισθήματα αγάπης προς το πρόσωπό και ευχήθηκε σε όλους, η Παναγία να φωτίζει την πορεία της ζωής μας και να συνεχίσει η Ελλάδα να είναι χώρα του φωτός όπως ήταν από την αρχαία εποχή και συνέχισε δια του Χριστού, και να τιμά την Ιστορία και να φωτίζει τα έθνη.

Προ του πέρατος της Ακολουθίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος εκ μέρους του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δωροθέου για την ευλογητή παρουσία του και την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, ο εκ Φθιώτιδος καταγόμενος κ. Γρηγόριος Τασούλας και πλήθος ευλαβών προσκυνητών.

Τους ύμνους απέδωσαν οι χοροί των ιεροψαλτών του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 300892
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: