Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/05 22:44

farrell

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Η σημαντική ρήξη μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών για την Ουκρανία έθεσε τον επίσημο θεολογικό διάλογο μεταξύ Καθολικών και Ορθοδόξων σε ακινησία, σύμφωνα με αξιωματούχο του Βατικανού που συμμετέχει σε συνομιλίες.

"Ο οικουμενικός διάλογος είναι ένα ταξίδι. Σε αυτό το σημείο του ταξιδιού, έχουμε ένα νέο πρόβλημα", δήλωσε ο επίσκοπος Μπρίαν Φάρελ, γραμματέας του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Ενότητας των Χριστιανών.

Επίσης ο Επίσκοπος εξήγησε ότι οι Εκπρόσωποι της Ρωσικής Εκκλησίας, που είναι το μεγαλύτερο Ορθόδοξο σώμα, αποχώρησαν από τα κοινά έργα με το Οικουμενικό Πατριαρχείου, συμπεριλαμβανομένου του θεολογικού διαλόγου με την Καθολική Εκκλησία.

"Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε μια παύση, περιμένοντας να δούμε πώς μπορεί να επιλυθεί αυτό το ζήτημα", δήλωσε ο Επίσκοπος Φάρελ.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε θεωρητικά ο διάλογος να συνεχιστεί χωρίς την συμμετοχή της Ρωσικής Εκκλησίας, ο Επίσκοπος του Βατικανού ανέφερε: "ρωτήστε τον εαυτό σας, πόσο αποτελεσματική θα ήταν ένας τέτοιος διάλογος αν δεν υπάρχει μια μεγάλη εκκλησία".

Πάντως πάρα την ρήξη, ο Επίσκοπος Φάρελ δήλωσε ότι αισθάνεται ελπιδοφόρα ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί στο μέλλον, τονίζοντας ότι "σε λίγα χρόνια ίσως μπορέσουμε να προχωρήσουμε".

Εμφανίσεις: 236768
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: