Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019

filaret

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Την πρόθεσή του να αποκαταστήσει ξανα το λεγόμενο "Πατριαρχείο Κιέβου" ανακοίνωσε ο επίτιμος Πατριάρχης Φιλάρετος Ντενισένκο.

Ο λεγόμενος Πατριάρχης Φιλάρετος σε συνέντευξή του, δήλωσε ότι "το Πατριαρχείο Κιέβου εξακολουθεί να υπάρχει".

Να αναφερθεί ότι ο Φιλάρετος Ντενισένκο απέστειλε προσκλήσεις σε όλους τους Επισκόπους, τους οποίους προσκαλεί σε αδελφική συζήτηση.

Σύμφωνα με την πρόσκληση ο Πατριάρχης Φιλάρετος ζητά να συζητήσει με τους Ιεράρχες τις προοπτικές για επαναφορά του Πατριαρχείου Κιέβου, το οποίο ο ίδιος θα ηγείται.

Ο επικεφαλής της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μητροπολίτης Επιφάνιος, σχολιάζοντας το εν λόγω γεγονός, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει πρόσκληση γι΄αυτή την συνάντηση.

Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Επιφάνιο, μια επιστροφή στο παρελθόν θα είναι επιζήμια για την Εκκλησία, καθώς θα οδηγήσει πίσω στην απομόνωση.

"Είναι ακατάλληλο να μιλάμε για επιστροφή τώρα, πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον μας, για την ενότητά μας, γιατί στο μέλλον έχουμε πολλά να κάνουμε ώστε η εκκλησία αυτή να αναγνωριστεί από άλλες τοπικές ορθόδοξες εκκλησίες" - πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Τέλος ο κ. Επιφάνιος πρόσθεσε ότι "αυτό είναι αυτόματα το μονοπάτι που οδηγεί στο πουθενά, είναι πορεία προς την απομόνωση, είναι επιστροφή εκεί όπου βρισκόμασταν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, πριν από τις σχετικές αποφάσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου".

prosklisi filaretos

Εμφανίσεις: 300396
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: