Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019

malantreni 6

Στις 2 Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο ομώνυμος Ιερός Ναός στο ορεινό Μαλαντρένι Αργολίδος.

Κατά τον φετινό εορτασμό, έγινε και η υποδοχή τεμαχίου ιερών λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Ειρήνης και Αγίου Νικολάου από την Μητρόπολη Μυτιλήνης.

Η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου έγινε στις 30 Απριλίου 2019 από κλήρο και πιστούς στην είσοδο του χωριού.

Μετά την υποδοχή, εψάλει η ιερά Παράκληση των Αγίων και κατόπιν πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοχάρη Βαρνάβα, Κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 1 Μαΐου 2019 εψάλει μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο και συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Ο εφημέριος του ναού π. Ευάγγελος Πολυχρονόπουλος ,ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τόσο τον Μητροπολίτη Ιερισσού που λάμπρυνε με την παρουσία του την πανήγυρη, αλλά και τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο των Αγίων στην Αργολίδα.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε περιφορά της ιερής εικόνας.

Τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν οι βουλευτές Αργολίδος Γ. Ανδριανός και Γ.Μανιάτης, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ.Καμπόσος , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλος, και πάρα πολύς κόσμος.

Κατά την ακολουθία του εσπερινού έψαλλε πολυμελής χορωδία μαθητών της σχολής Βυζαντινής μουσικής της Μητροπόλεως Αργολίδος, υπό την διεύθυνση των Δημητρίου Καρκαλάτου και Γ. Δαρλάση.

malantreni 8

malantreni 7

malantreni 6

malantreni 6

malantreni 6

malantreni 6

malantreni 6

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 9

malantreni 17

Εμφανίσεις: 218798
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: