Γράφτηκε από τον/την Ευάγγελος Μπουγιώτης. 30/04 22:13

KARAKALA1

Το απόγευμα της Τρίτης 30 Απριλίου 2019, εορτή των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης , μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Χριστονύμφη σε ηγουμένη της ιεράς μονής Αγίου Δημητρίου Καρακαλά, η οποία εξελέγη από την αδελφότητα την 7η Φεβρουαρίου 2019.

H ηγουμένη μοναχή Χριστονύμφη ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τον μέγα προστάτη της μονής Άγιο Δημήτριο, τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους κατά σάρκα γονείς της, τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη μονή, τις αδελφές της μονής.

Η νέα ηγουμένη κατάγεται από την Αργολίδα και την περιοχή της Αγίας Τριάδος Μέρμπακα.

Ιδιαιτέρως τόνισε το μεγάλο έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια η μακαριστή ηγουμένη Ακακία καθώς κι η μακαριστή μοναχή Παταπία.

Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.

KARAKALA2

KARAKALA2

KARAKALA2

KARAKALA7

KARAKALA7

Εμφανίσεις: 300135
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: