Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/04 11:57

agios georgios skirou 26

Για την Romfea.gr | Γιάννης Κούκης


Την Τρίτη 30 Απριλίου 2019, μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου (στην Σκύρο η μνήμη του Αγίου Γεωργίου τιμάται με ιδιαίτερη ευλάβεια την Τρίτη του Πάσχα) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προέστη των Ιερών Ακολουθιών της πανηγύρεως, προς τιμήν του Αγίου, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σκύρου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι ιερείς της Σκύρου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μέγιστης Λαύρας Αγίου Όρους Αρχιμ. Πρόδρομος μετά της συνοδείας του - η Μόνη Αγίου Γεωργίου Σκύρου αποτελεί Μετόχι της -, καθώς και πλήθος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος. Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, διαβάσθηκε το κόλλυβο του Αγίου, η αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος μοίρασε το αντίδωρο.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών εικόνων του Καθολικού της Ιεράς Μονής, στην πόλη της Σκύρου.

Η λιτανεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου ο Σεβασμιώτατος, μετά των ιερέων και των ιεροψαλτών, εψαλαν δέηση και αγιασμό εμπρός του Δημαρχείου του νησιού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 246909
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: