Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/04 11:00

zaev borissov february

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και ο ομόλογός του των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ αντάλλαξαν θερμούς χαιρετισμούς με την ευκαιρία τον εορτασμό του Πάσχα.

Στο μήνυμά του προς τον Ζόραν Ζάεφ, ο Μπορίσοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δυο τους, με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, θα επιτύχουν την αγαθότητα, την αγάπη και την ταπεινοφροσύνη, ως δώρα του Πάσχα, για τα οφέλη του κοινού ευρωπαϊκού μέλλοντος των δύο αδελφικών εθνών, δήλωσε η δήλωση.

Από την πλευρά του ο Ζάεφ, συνεχάρη τον λαό της Βουλγαρίας, ενώ μίλησε για την ισχυρή δέσμευση και ειλικρινή αγάπη στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ευημερίας των πολιτών και των δύο.

Επίσης ο Ζόραν Ζάεφ αναφέρει: "Το φετινό Πάσχα έδειξε μια χειρονομία συμφιλίωσης με έναν επίσκοπο της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Μακεδονίας» που συνοδεύει την αντιπροσωπεία της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από και προς την Ιερουσαλήμ σε βουλγαρικό κυβερνητικό αεροσκάφος για να φέρει την «Άγιο Φως» σε ιερή τελετή στους Ορθόδοξους Χριστιανούς".

Να αναφερθεί ότι για πρώτη φορά το 2019 στο αεροσκάφος που μετέφερε την Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Βουλγαρίας στα Ιεροσόλυμα για την παραλαβή του Αγίου Φωτός, συμμετείχε και Αρχιερέας της λεγόμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας".

Εμφανίσεις: 182850
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: