Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 28/04 19:35

kavalas14

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Ιδιαίτερα λυπημένος για την έκβαση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην ελληνική επικράτεια δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος στο Center TV.

''Τι θα γίνεται τώρα από εδώ και μπρος; Την επομένη χρονιά πότε θα το μεταφέρουν, πότε θα φτάσει στην υπόλοιπη χώρα; Είμαστε δηλαδή εμείς πολίτες Γ' κατηγορίας; Είναι αδιανόητο, απαράδεκτο αυτό. Εκτός αν κάποιους τους ενοχλεί η παρουσία του Αγίου Φωτός στην ζωή της Εκκλησίας'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Στέφανος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Στέφανος δήλωσε: ''Εκατομμύρια χριστιανοί σε όλο τον κόσμο εόρτασαν χθες την Ανάσταση του Χριστού, προβλήθηκε η μετάδοση του Αγίου Φωτός, μια παράδοση αιώνων και τώρα θα αμφισβητήσουμε και θα πούμε ότι δεν είναι Άγιο Φως; Ποιοι είμαστε εμείς δηλαδή; Τώρα μάθαμε την αλήθεια; Αιώνες τώρα δεν γνωρίζαν οι προηγούμενοι τί συμβαίνει;''

''Το Φως του Παναγίου Τάφου είναι Φως ελπίδας, Φως ζωής, οι άνθρωποι το αγκαλιάζουν, το βάζουν στις ψυχές τους. Δεν μπορούμε να δεσμεύουμε έτσι ψυχές χιλιάδες ανθρώπων προκειμένου να εκφραστούμε με τον α' ή β' τρόπο για οποιαδήποτε απόψεις μας'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Εμφανίσεις: 297330
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: