Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 27/04 20:18

agio fos2 768x527

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με τιμές αρχηγού κράτους έφτασε πριν από λίγο στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας το Άγιο Φως.

Το Άγιο Φως το οποίο υποδέχθηκε άγημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετέφερε από τα Ιεροσόλυμα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου συνοδευόμενος από τον ΥΦΥΠΕΞ κ. Μάρκο Μπόλαρη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμ. Δαμιανός Πάνου, ο οποίος μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Προκαθημένου της Σιωνίτιδος Εκκλησίας.

''Είναι το φως της Αναστάσεως που φωτίζει τη ζωής της Εκκλησίας και ενδυναμώνει τα πιστά μέλη της σε όλες τις περιπέτειες του βίου. Σε ολόκληρη την Αγία Γη, τα Πανάγια Προσκυνήματα αποτελούν τα αναντίρρητα μαρτύρια και ψηλαφητά τεκμήρια της ιεράς ιστορίας του ανθρωπίνου γένους'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου.

Κλείνοντας ο Αρχιμ. Δαμιανός ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την άριστη οργάνωση της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στην Ελλάδα και από εδώ σε ολόκληρη την Ρωμιοσύνη.

Από την πλευρά του ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Μάρκος Μπόλαρης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: ''Το Φως της Ανάστασης, το Φως του Χριστού από τον Πανάγιο Τάφο στην Ελλάδα, για το Πάσχα των Ελλήνων. Μήνυμα ελπίδας, φως ελπίδας για την πατρίδα, την Ελλάδα, για τον λαό μας, για τους Έλληνες. Καλή Ανάσταση''.

Στη συνέχεια το Αγιο Φως μεταφέρθηκε οδικώς στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου με πτήσεις της Aegean, της Olympic Air και της Sky Express θα ταξιδέψει σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, ενώ με αυτοκινητοπομπή θα μεταφερθεί και στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα.

agio fos1

agio fos1

agio fos1

Εμφανίσεις: 285915
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: