Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/04 23:45

epitafios tavros 13

Το εσπέρας της Μ. Παρασκευής κατά την Ακολουθία του Ι. Επιταφίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Ι. Ν. Εσταυρωμένου Ταύρου πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Παναγιώτη Γκουλιαμτζή.

Κατά την επικρατούσα συνήθεια, οι Επιτάφιοι όλων των Ναών του Ταύρου συναντήθηκαν επί της οδού Πειραιώς προ του κτηρίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Με την φροντίδα του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου επι ειδικής εξέδρας και παρουσία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Ευθυμίου ανεπέμθη Δέηση.

Ηταν πολύ εντυπωσιακή η μεγάλη λαοσύναξη προς την οποία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σύντομο μήνυμα.

Αυτή η λαοθάλασσα απόψε αποδεικνύει,είπε, μια αναντίρρητη πραγματικότητα : Η πίστη η Χριστιανική, η Ορθοδοξία,η Εκκλησία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Γένος των Ελλήνων,όπου γης.

Οι σπόροι της πίστεως είναι βαθειά στις καρδιές μας φυτεμένοι και κανείς δεν μπορεί να τους ξεριζώσει.

Γιατι γνωρίζουμε οι Έλληνες ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία κράτησε τα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς όρθιο το φρόνημα των Ελλήνων.

Και σε κάθε δύσκολη περίσταση, και σήμερα, η Εκκλησία ήταν και είναι η στοργική Μάνα, η Φρουρός και τροφός όλων μας.

Αυτό διακηρύττουμε και πάλι απόψε μ' αυτήν την εντυπωσιακή λαοσύναξη. Τό Γένος των Ελλήνων είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟ! Ας το ακούσουν οι πάντες!

Ας αντλήσουμε,λοιπόν, θάρρος και αισιοδοξία από το κενό Μνήμα του Χριστού,που λιτανεύουμε απόψε. Αυτός ο άδειος Τάφος προμηνύει την Ανάσταση ! Με αναστημένες τις ελπίδες μας ας αγωνιζόμαστε όρθιοι και δυνατοί.

Και ο Χριστός δεν θα μας αφήσει. Θα είμαστε αγωνιστές και νικητές στην ζωή. Και το φως του Χριστού θα καταυγάζει τις καρδιές μας τώρα και πάντοτε ! Χρόνια πολλά ευλογημένα και αναστημένα !

Στην συνέχεια οι Επιτάφιοι με τους πιστούς κατευθύνθηκαν προς τους Ναούς για την ολοκλήρωση της Ακολουθίας.

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

epitafios tavros 1

Εμφανίσεις: 147004
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: