Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

efxelaio evaggelismos proti 1

Ευαγγελισμός | Θάνος Θανόπουλος


Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τελέστηκε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Το Ιερό Ευχέλαιο τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, πλαισιούμενος από τον Εφημέριο του Ιερού Ναού π. Σιλουανό Καλατζή.

Να αναφερθεί ότι στο Ιερό Ευχέλαιο παρέστη και η Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Γκουλάκη-Μητσάκη Παναγιώτα.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην σημασία των Μυστηρίων της Εκκλησίας.

''Τα μυστήρια της Εκκλησίας δεν έχουν μαγικές ικανότητες, ούτε αντικαθιστούν την ιατρική επιστήμη, αλλά τα μυστήρια της Εκκλησίας μυσταγωγούν. Οδηγούν δηλαδή τον άνθρωπο με έναν μυστικό τρόπο στο να καταλάβει ότι ο Θεός μας αγαπά. Και αυτή είναι η πηγή μιας άλλου είδους υγείας, πολύ βαθύτερης και πολύ πιο ουσιαστικής. Μιας υγείας που την έχουμε ανάγκη ακόμη και όταν είμαστε, κατά τους ιατρούς υγιείς'' ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

''Όλη μας η ζωή είναι μια διάβαση από την θλίψη της καθημερινότητας, στην χαρά του αύριο, στην χαρά του μέλλοντος, που όλοι ελπίζουμε και θέλουμε να έχουμε ένα μέλλον Αναστάσιμο'', τόνισε σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και ευχήθηκε ο Χριστός να γιατρέψει όχι μόνο τους ασθενείς που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου, αλλά να γιατρέψει τις πληγές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος μετά το πέρας του Μυστηρίου ο Θεοφιλέστατος έχρισε με το αγιασμένο έλαιο τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, το προσωπικό και τους πιστούς, ευχόμενος για την εορτή του Πάσχα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Εμφανίσεις: 258967
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: