Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/04 22:00

pireos lagkada

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Ανασφάλεια στους κόλπους των κληρικών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου στη Βουλή, που έθεσε σε αμφιβολία την μισθοδοσία περίπου 4.000 κληρικών.

Ο Υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε νόμο του 1945, τονίζοντας ότι "σήμερα η Πολιτεία μισθοδοτεί πάνω από 10.000".

"Αν αύριο έρθει το οποιοδήποτε ελεγκτικό συμβούλιο και πεί: γιατί μισθοδοτούνται οι ιερείς που δεν έχουν οργανικές θέσεις, μπορεί να υπάρξει τεράστιο πρόβλημα" - τόνισε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γαβρόγλου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων τόνισε: "Λέμε στον κ. Υπουργό με πάρα πολύ αγάπη ότι δεν έχει νομική γνώση. Οι θέσεις των κληρικών είναι όλες οργανικές".

"Δεν μπορούν να τις απωλέσουν παρά μόνο αν παραιτηθούν η απωλέσουν την θέση τους, από κάποια πειθαρχική ποινή. Συνεπώς οι θέσεις αυτές δεν είναι στην διάθεση του κ. Υπουργού", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Πειραιώς .

Επίσης το θέμα σχολιάσε και ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης, ο οποίος ανέφερε ότι "είναι σαν να πούμε στους εργαζόμενους αυτή τη στιγμή, όσοι δεν είστε έγγαμοι δεν δικαιούστε να έχετε αμοιβή".

"Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι φαινόμενα και επιχειρήματα λαϊκισμού δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται με τέτοια προχειρότητα και τέτοια ευκολία, δημιουργώντας προϋποθέσεις ρατσισμού εις βάρους του ιερού κλήρου" - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά.

Εμφανίσεις: 301581
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: